- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Μητσοτάκης στο ΥΠΕΘΑ -Πήρε δώρο φόρμα πιλότου με όλα τα διακριτικά
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον προσκάλεσε να πετάξουν με F16 πάνω από το Καστελόριζο
Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό ηθικό του στρατεύματος εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και το υψηλό ηθικό του στρατεύματος εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και τη στρατιωτική ηγεσία για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσει στην ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας με στόχο την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα την αξιοποίηση των αμυντικών προγραμμάτων ως πυλώνων ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων διοίκησης.
Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητες αφενός την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και αφετέρου τη διασφάλιση της αξιοκρατικής ιεραρχικής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με πιλότους της πολεμικής μας Αεροπορίας, που είχαν επιστρέψει από αναχαίτιση, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας “Σπέτσες”, που ήταν σε επιφυλακή, και με στέλεχος του Στρατού Ξηράς σε επιτηρητικό φυλάκιο στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
«Με μεγάλη ικανοποίησή διαπίστωσα για άλλη μια φορά την απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, το αξιόμαχο αλλά και το εξαιρετικά υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις συνέπειες μιας δεκαετούς κρίσης η οποία είχε οικονομίες επιπτώσεις και στους προϋπολογισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έχει καμφθεί, αυτό το οποίο δεν έχει θιγεί είναι το ηθικό του στρατεύματος» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα και ευχαρίστησε τους αρχηγούς και τους επιτελείς για την ενδελεχή ενημέρωση που του έκαναν και για τη ουσιαστική συζήτηση που είχαν για τις προτεραιότητες ως προς την αμυντική πολιτική της χώρας.
«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου αλλά και την υπερηφάνεια μου σε όλες τις γυναίκες και άνδρες γιατί αυτοί αποτελούν την ψυχή των Ενόπλων Δυνάμεων, την ισχύ της αποτρεπτικής μας δύναμης» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά την ενημέρωση από τη στρατιωτική ηγεσία ο πρωθυπουργός μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου είδε την εικόνα που λαμβάνεται από επιτηρητικά φυλάκια στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ σύμφωνα πληροφορίες συνομίλησε με πληρώματα επιφυλακής της πολεμικής αεροπορίας των F16 στη Λήμνο, πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσες» και με το φυλάκιο της δύναμης Άμυνας της νήσου Μεγίστη.
Τέλος ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προσέφερε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια φόρμα πιλότου με όλα τα διακριτικά της πολεμικής αεροπορίας και το όνομά του και τον προσκάλεσε να πετάξουν με F16 πάνω από το Καστελόριζο, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη χαρά. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δώρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το δελτίο κατάταξής του στην Πολεμική Αεροπορία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.