- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κουρουμπλής: Στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη
«Έχουν γίνει αρκετά λάθη»
Επιμένει ο Κουρουμπλής: Στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη.
Μπορεί το Πρωτοδικείο να αποφάσισε να δώσει στον Θανάση Παπαχριστόπουλο την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, ωστόσο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη, καθώς, μιλώντας στον Realfm, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πιστεύω πως στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη».
«Η ζωή μας έχει φάσεις και εγώ έχω μάθει τις δύσκολες στιγμές να τις μετατρέπω σε πυρακτωμένο πείσμα», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής για το ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου τον αφήνει εκτός Βουλής και πρόσθεσε:
«Μετά την πρώτη καταμέτρηση όπου σε 700 περίπου τμήματα που ήταν η δική μας Περιφέρεια έχουμε έξι σταυρούς διαφορά. Ζητήσαμε επανακαταμέτρηση, έγινε δεκτή και θέσαμε τουλάχιστον ένα εύρημα που αλλάζει τη σειρά, το οποίο δεν είναι μία δική μας άποψη, μιλάμε για ένα πρακτικό του 374 τμήματος Περιστερίου, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος μονογράφει 36 σταυρούς υπέρ μου και στην μεταφορά είναι 21. Άρα αυτό και μόνο το στοιχείο αλλάζει τη σειρά. Εγώ με μία αίτηση μου έθεσα υπόψιν του δικαστηρίου που κάνει την ανακήρυξη αυτό το στοιχείο, λέγοντας ότι εάν υπάρχει και από την άλλη πλευρά κάτι ανάλογο να συνεκτιμηθεί. Οι πληροφορίες που είχα μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν ότι δεν υπήρξε κάτι άλλο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία βεβαίως μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι θα αξιολογηθούν από το εκλογοδικείο».
Όπως σημείωσε ο πρώην βουλευτής, «υπάρχουν και άλλα στοιχεία, εγώ πιστεύω πως στο εκλογοδικείο η διαφορά θα είναι πολύ μεγάλη, γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη. Στις αριθμήσεις έχουμε επισημάνει αρκετά λάθη. Μπορεί κάποιος άλλος να πει κάτι άλλο. Εγώ λέω, ότι εγώ έθεσα υπόψιν του δικαστηρίου και κατά την εκτίμηση μου θα μπορούσε να μην μείνει στο τυπικό, διότι λένε ότι η επανακαταμέτρηση δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη γιατί υπάρχει κενό στη νομοθεσία. Από τη στιγμή που δέχτηκαν όμως την επανακαταμέτρηση πριν την ανακήρυξη, δεν μπορεί ένα τέτοιο στοιχείο που αλλάζει εντελώς τη σειρά απονομής της έδρας να μην ληφθεί υπόψη. Στο κάτω – κάτω τα δικαστήρια έχουν και την ευχέρεια και να νομολογούν».
Τέλος, σε ερώτηση για το αν νιώθει κάποια πικρία γιατί δέχτηκε πόλεμο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «άνθρωποι είμαστε και διάφορα πράγματα μπορεί να μας επηρεάζουν, να μας στεναχωρούν. Εγώ κράτησα μία στάση, αυτήν που έπρεπε να κρατήσω. Σε αυτό νομίζω ότι μπορώ να είμαι περήφανος, ότι δεν ασχολήθηκα με ζητήματα προσωπικά, δεν έθιξα κανέναν, δεν κατηγόρησα κανέναν. Έκανα αυτό που μπορούσα στο πνεύμα να κερδίσει ο χώρος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί
Το μόνο θετικό από αυτή την ιστορία είναι ότι, έτσι στριμωγμένη όπως βρίσκεται η Ευρώπη, είναι υποχρεωμένη να πάρει πρωτοβουλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.