- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάνω από 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 7ετές ομόλογο
To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9%
Πάνω από 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 7ετές ομόλογο. To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9%.
Ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το επταετές ομόλογο, υπερκαλύπτοντας την έκδοση κατά 5 φορές, με το Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ.
To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9% και το κουπόνι στο 1,875%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο και το χαμηλότερο κουπόνι που έχει πετύχει το ελληνικό Δημόσιο για ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ.
Οι προσφορές προήλθαν από 335 επενδυτές και χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με επικεφαλής της ζήτησης το Ηνωμένο Βασίλειο και με ένα ποσοστό 84% να κατανέμεται εκτός Ελλάδος. Με βάση τον τύπο των επενδυτών που συμμετείχαν, το 55% ήταν διαχειριστές ενεργητικού (asset manager), το 20% τράπεζες, το 10% hedge fund και το 9% ασφαλιστικά ταμεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έκδοση 7ετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018, το κουπόνι είχε απόδοση 3,375% στη λήξη, με τη συνολική απόδοσή του να είχε διαμορφωθεί στο 3,5%.
Οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ από 210 επενδυτές, εκ των οποίων το 37,4% ήταν θεσμικοί επενδυτές, το 31,5% hedge funds και το 22,9% τράπεζες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
«Κρύβεται πίσω από επιστημονικές εισηγήσεις για τον Ποινικό Κώδικα»
Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)
«Ελάτε να ψηφίσετε τις διατάξεις που προστατεύουν τους πολίτες»
Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές ανά Ταμείο
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σχεδόν ίδιο πληθωρισμό για τα φτωχότερα και τα πλουσιότερα νοικοκυριά, αλλά διαφορετικές πηγές πίεσης και πολύ άνισα περιθώρια αντοχής
«Σήμερα παριστάνουν τους αντιφασίστες» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει οι δικαιούχοι
Για τους δικαιούχους φοιτητές, το ετήσιο επίδομα έχει αυξηθεί στα 1.500 ευρώ
Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Διαχειρίσιμοι οι αναδυόμενοι κίνδυνοι σύμφωνα με τον οίκο - Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα
«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή συνέχιση των εργασιών», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών
Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup από τα κράτη - μέλη
«Φωτιά» οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον Νοέμβριο
Είχε καταλάβει την έδρα μετά την παραίτηση Ζαμπάρα
«Ναι Αλέξη μου, όταν κυβερνούσες εσύ δεν υπήρχε καμία φθορά σε κανένα Νοσοκομείο»
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.