- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενέργειες του υπ. Τουρισμού μετά τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική
Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους
Δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πώς δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική με θύματα και τουρίστες.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε το υπουργείο στο δικτυακό του τόπο, όπου ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τα θύματα, και την συμπαράσταση τους σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφές, δόθηκε εντολή στον ΕΟΤ να κινητοποιηθούν άμεσα τα γραφεία εξωτερικού, ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας τους τουρίστες πώς δεν υπάρχει πλέον λόγος διακοπής ή αναβολής των διακοπών τους.
Ήδη, με σχετική κατεύθυνση, της ηγεσίας του υπουργείου, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και την Αν. Μακεδονίας και Θράκης ξεκίνησαν επιτόπιους ελέγχους καταγραφής των ζημιών ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάστασή τους.
Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο ο οποίος και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που υπάρχει και τις ζημίες που καταγράφονται, επιβεβαιώνοντας πώς δεν υπάρχουν ζημιές σε κτιριακές υποδομές διανυκτέρευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει κινητοποίηση των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.
Ο κ. Θεοχάρης, επίσης, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται τα θύματα και δίδονται οι διαβεβαιώσεις πως η Πολιτεία στέκεται αρωγός σε όσους δοκιμάστηκαν από την ακραία θεομηνία που έπληξε την Χαλκιδική.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Ποια χώρα θα την ξεπεράσει
«Η λήθη να μη μετατρέπεται σε αιτία αναθεωρητισμού, βίας και μισαλλοδοξίας»
«Είμαστε στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας»
Από το 1963 έως το 2026- Κάθε επίσκεψη προέδρου στην Αθήνα αποτυπώνει μια κρίσιμη συγκυρία
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
«Το "Προλαμβάνω” είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα»
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Τι ισχύει με τα κριτήρια
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.