- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τα είπαν τηλεφωνικά Δένδιας και Τσαβούσογλου
Μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με πληροφορίες.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνεχάρη τον κ. Δένδια για το χαρτοφυλάκιο που του ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά τη νίκη της ΝΔ με ευρεία διαφορά στις βουλευτικές εκλογές και αφού έγινε η ανακοίνωση των μελών της νέας κυβέρνησης, ο κ. Τσαβούσογλου ανήρτησε στο Twitter το ακόλουθο μήνυμα, γραμμένο στα ελληνικά:
«Εργαστήκαμε για πολλά χρόνια μαζί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τώρα θα εργαστούμε μαζί για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων και για την περαιτέρω συνεργασία μας».
«Αποσκοπούμε στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα»
Την επιδίωξη της συναίνεσης στην εξωτερική πολιτική «αποσκοπώντας στη μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα στο κορυφαίο ζήτημα της προάσπισης των δικαιωμάτων της χώρας», ανέδειξε ως πρωτεύον ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών.
Δίνοντας το στίγμα του, σε μία λιτή αλλά περιεκτική δήλωση, ο κ. Δένδιας επισήμανε πρωτίστως ότι «η εξωτερική πολιτική δεν προσφέρεται για κομματικές αντιπαραθέσεις», διαβεβαιώνοντας, τόσο τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, και τους συνεργάτες του όσο και τους παρευρισκομένους, ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιδιώξει τη συναίνεση στην εξωτερική πολιτική».
Μαζί με τους συνεργάτες του, όπως είπε, τον αναπληρωτή υπουργό και τους δύο υφυπουργούς, καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Εξωτερικών «θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, θα αναπτύξουμε την οικονομική διπλωματία, θα προασπίσουμε και θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τον απόδημο ελληνισμό».
Ολοκληρώνοντας, είπε ότι δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει «αυτό το τελετουργικό βήμα για τοποθέτηση επί της ουσίας επί των ευρύτατων και πολύπλοκων θεμάτων της εξωτερικής μας πολιτικής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.