- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στέλιος Πέτσας: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
O κ. Πέτσας, που ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Ο Στέλιος Πέτσας είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Στέλιος Πέτσας διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Τ.Ε. Α.Ε. και της Cosmote Α.Ε., μέλος του Προεδρείου της Economic and Development Review Committee (EDRC) του ΟΟΣΑ, Προϊστάμενος Εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Οικονομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, εθνικός εμπειρογνώμονας σε Προγράμματα Οικοδόμησης Θεσμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Twinning Projects), εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Ομάδες Εργασίας και Επιτροπές της Ε.Ε.
Την περίοδο 2012-2014 ήταν από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Διετέλεσε μέλος επιτροπών και ομάδων εργασίας για, μεταξύ άλλων, θέματα μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα και τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, το σύστημα ιδίων πόρων της Ε.Ε., τη σύνταξη του Τόμου Φορολογικών Δαπανών, την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, την εξέταση των μη μη-ανταποδοτικών τελών και φόρων υπέρ τρίτων.
Μιλάει αγγλικά και γαλλικά είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, διεθνών οικονομικών, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
H Nέα Δημοκρατία θα προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η παράδοση παραλαβή των υπουργείων. Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή μεθαύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.