- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Eurogroup: Στην ατζέντα η Ελλάδα, μία μέρα μετά τις εκλογές
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup
Eurogroup μία ημέρα μετά τις εκλογές. Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θέλουν να «στείλουν το σωστό μήνυμα» στη νέα κυβέρνηση.
H τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα αποτελεί το πρώτο θέμα του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, αν και, όπως σημειώνεται, η συγκεκριμένη έκθεση δεν συνδέεται με κάποια απόφαση σχετικά με την ενεργοποίηση της δεύτερης δεσμίδας των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
Η απόφαση για τα εν λόγω μέτρα συνδέεται με την τέταρτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί το φθινόπωρο. Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή της ευρωζώνης, οι υπουργοί αποφάσισαν να διεξάγουν συζήτηση για την Ελλάδα, μία μόλις ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές, προκειμένου να «στείλουν το σωστό μήνυμα» στη νέα κυβέρνηση.
Εξάλλου, στο σημερινό Eurogroup αναμένεται να συζητηθεί η δημοσιονομική κατάσταση στην ευρωζώνη συνολικά και οι προοπτικές για το 2020, ενώ οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την απόφαση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα να μην κινήσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) για την Ιταλία.
Μεταξύ άλλων στα υπόλοιπα θέματα περιλαμβάνεται ενημέρωση για τη διαδικασία διορισμού της Κριστίν Λαγκάρντ ως επόμενης Προέδρου της ΕΚΤ και η Εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης σε συνέχεια της συνόδου κορυφής του Ιουνίου του 2019.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.