Ρουπακιώτης: Οι κάλπες άνοιξαν, όμως αναμένουν τους εκλογείς
Έκκληση από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών προς τους πολίτες να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης ψήφισε για τις βουλευτικές εκλογές και ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
«Να ενισχύσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο Αντώνης Ρουπακιώτης, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 08.30 το πρωί, στο 62ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Σμόλικα.
Ερωτηθείς για το πώς εξελίσσονται οι βουλευτικές εκλογές 2019, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι «οι κάλπες άνοιξαν από το πρωί», προσθέτοντας πως «μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα από την επικράτεια», καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρίσκονται στις θέσεις τους.
«Οι κάλπες άνοιξαν, όμως αναμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, για να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, που όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ίδιων των ψηφοφόρων παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα της «μνημονιακής νύχτας», επισημαίνοντας: «Μας έχει δώσει ακριβώς το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύσουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά άλλο καλύτερο δε υπάρχει. Έτσι, μετά τον Αύγουστο που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλοι και όλες σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.