- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σάντσεθ: Τίμερμανς στην ΕΕ, Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο η βάση για συμφωνία
Συνεχίζεται γαι τρίτη μέρα η Σύνοδος Κορυφής
Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αναζητούν οι ευρωπαίοι ηγέτες.
Τον Φρανς Τίμερμανς στην προεδρία της Επιτροπής και τον Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρεί ο προωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ως «βάση για μια ενδεχομένη συμφωνία».
Προσερχόμενος στη σημερινή τρίτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να γίνει σεβαστή η διαδικασία των spitzekandidaten και να μην παραμεριστεί το Ευρωκοινοβούλιο. Ερωτηθείς εάν το σχέδιο για την ανάδειξη του Τίμερμανς ως προέδρου της Επιτροπής απορρίφθηκε ήδη από χθες, ο Σάντσεθ σημείωσε πως «δεν απορρίφθηκε η ιδέα, αλλά το συνολικό πακέτο», ενώ σχετικά με την αντίθεση των ανατολικών χωρών στο πρόσωπο του Τίμερμανς σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατό να απορρίπτεται κάποιος επειδή υπερασπίστηκε τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».
Από την πλευρά του, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός, Ξαβιέ Μπέτελ εμφανίστηκε βέβαιος ότι μια συμφωνία θα βρεθεί σήμερα εκφράζοντας την ελπίδα το ΕΛΚ να κάνει «επανεκκίνηση», καθώς, όπως είπε, εντοπίστηκε ένα «σφάλμα στο σύστημά του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.