- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Eurostat: Πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ τον Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα σύμφωνα με τη Εurostat.
Στο 18,1% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2019, σε σχέση με 18,4% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Βάσει αυτών των στοιχείων, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγάλυτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (από 20,2% σε 18,1%).
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανήλθε σε 850.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 14,4% και στις γυναίκες στο 22,8%.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 40,4% τον Μάρτιο από 39,4% τον Φεβρουάριο και 38,8% πριν από έναν χρόνο.
Συνολικά, στην Ευρωζώνη -σύμφωνα με στοιχεία του Μαΐου 2019- η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,5%, σε σχέση με 7,6% τον Απρίλιο και 8,3% πριν από έναν χρόνο. Στην ΕΕ το ποσοστό ανεργίας ήταν 6,3% τον Μάιο, από 6,4% τον Απρίλιο και 6,9% πριν από έναν χρόνο.
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι τον Μάιο ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανήλθε στα 15,6 εκατομμύρια και στην Ευρωζώνη στα 12,3 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τη Eurostat, τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ τον Απρίλιο καταγράφονται στην Ελλάδα (18,1% με στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (13,6%) και στην Ιταλία (9,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%) και στη Γερμανία (3,1%).
Τον Μάιο η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 14,3% στην ΕΕ και στο 15,7% στην Ευρωζώνη. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (40,4% με στοιχεία Μαρτίου), στην Ισπανία (31,7%) και στην Ιταλία (30,5%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,1%) και στην Ολλανδία (6,3%).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.