- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας σε Ερντογάν: Δε μιλάω μόνος μου, έχω στο πλευρό μου την ΕΕ
Αποστομωτική απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο
Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Καστελόριζο και τις παράνομες γεωτρήσεις.
Από την Κύπρο απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του ότι ««Ό,τι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις».
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του, έχει στο πλευρό του την Ε.Ε.» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν είχε εμφγανιστεί για μία ακόμα προκλητικός στις δηλώσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί.
Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και συνέχισε: «Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή.
Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Yπέρ» και για τα τρία αιτήματα, τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Λασκαρίδη
«Δεν θα κάνω χρήση της ασυλίας μου»
Τι είπε για Σαμαρά και εκλογές
«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Όλα είναι νόμιμα», φέρεται να δήλωσε ο πρώην Επίτροπος
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας για την κλιματική αλλαγή
Δριμεία επίθεση από το ΠΑΣΟΚ
Στόχος η τελική συμφωνία εντός 60 ημερών
Δρομολογούνται βελτιώσεις και νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών
Πότε μια μεταφορά χρημάτων θεωρείται δωρεά και φορολογείται
Τα κριτήρια και οι «κόφτες»
Την επιθυμία του να είναι επιμελής «στις απαιτήσεις του νησιού και των κατοίκων», εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Σινάνης.
Πώς διαμορφώνεται η τιμή ανά κιλό
Οι τιμές είναι εκεί που είναι γιατί είμαστε πρόθυμοι να αγοράσουμε σε αυτές τις τιμές
Στο Growthfund Investor Summit 2026 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Καταδικάστηκαν και οι Σταυριανουδάκης, Θεοδωρόπουλος και Κορομηλάς
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι και ποιοι τελευταίοι αυτήν την εβδομάδα
«Τα Προσφυγικά δεν θα γίνουν real estate. Δεν θα παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Πώς μπορείτε να «κλειδώσετε» μεγαλύτερο voucher
Στόχος η αποκατάσταση ζημιών και η επαναλειτουργία κρίσιμων δικτύων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.