Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει την Μοροπούλου

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syriza
ΣΥΡΙΖΑ © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αποπομπή της Μοροπούλου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα για τη σύνταξη του πατέρα της

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδρασή του», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές».

Σημειώνεται ότι η κ. Μοροπούλου απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας που την φέρει να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της επισήμανε ότι δεν έχει κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Η κυρία Μοροπούλου σε ανάρτησή της στο Facebook εξήγησε ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».

«Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι το 2017 διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας.

Η κυρία Μοροπούλου τόνισε επίσης ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας». Γι' αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση της κ. Μοροπούλου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ