- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όλι Ρεν: Έτοιμη να δράσει η ΕΚΤ για την οικονομία της ευρωζώνης
Ανησυχεί για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη ο Όλι Ρεν
Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης, δηλώνει ο Όλι Ρεν.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία πολιτικής που έχει στη διάθεσή της εάν δεν υπάρξει βελτίωση στην οικονομία της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο Όλι Ρεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημειώνοντας ότι οι εντάσεις στο εμπόριο αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία.
Ο Ρεν, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της ΕΚΤ, δήλωσε ότι «ανησυχεί» από την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη, που αυτή τη στιγμή παλεύει με τον χαμηλό πληθωρισμό και την αδύναμη ανάπτυξη.
«Εμείς, στο διοικητικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε καταλλήλως εκτός κι αν υπάρξει βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες», δήλωσε ο Ρεν σε συνέδριο στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς εάν η ΕΚΤ θα προχωρήσει με μειώσεις επιτοκίων ή αγορές περισσότερων στοιχείων ενεργητικού, ο Ρεν δήλωσε: «Ολόκληρη η σειρά των εργαλείων βρίσκεται στο τραπέζι».
Ο Ρεν πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία για τις προοπτικές της οικονομίας προέρχεται από τις εντάσεις στο εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και κάλεσε τη Γερμανία και τη Γαλλία να συνεργαστούν καλύτερα για να ενισχύσουν την ευρωζώνη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.