- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Eurogroup: Χωρίς συμφωνία σε σημαντικές πλευρές του προϋπολογισμού
Τι δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος στο Reuters
Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ απέτυχαν να συμφωνήσουν σε σημαντικές πλευρές του προϋπολογισμού της ευρωζώνης.
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέτυχαν να συμφωνήσουν στις συνομιλίες τους, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε μερικά σημαντικά στοιχεία ενός μελλοντικού προϋπολογισμού της ευρωζώνης και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους επόμενους μήνες, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Οι υπουργοί ήθελαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το αν ο προϋπολογισμός της ευρωζώνης, στην οποία συμμετέχουν 19 χώρες, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με φόρους που θα προορίζονται ειδικά για τον σκοπό αυτό ή αν θα πρέπει μόνο να αντλεί μετρητά από τον προϋπολογισμό για ολόκληρη την 28μελή Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεδομένου ότι δεν υπήρξε συναίνεση σχετικά με τις πηγές χρηματοδότησης, το μέγεθος του προϋπολογισμού της ευρωζώνης δεν συζητήθηκε, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπήρξε συμφωνία ούτε όσον αφορά το αν ο προϋπολογισμός θα πρέπει να διαδραματίζει έναν σταθεροποιητικό ρόλο σε περίπτωση που η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε επιβράδυνση ή να βοηθά μόνο τις οικονομίες της ευρωζώνης να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές και να συγκλίνουν μεταξύ τους.
Ωστόσο νωρίτερα σήμερα, σε δήλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ είχε δηλώσει πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατέληξαν σήμερα το πρωί σε συμφωνία για τις αδρές γραμμές ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης.
«Για πρώτη φορά, δημιουργούμε έναν λειτουργικό προϋπολογισμό ο οποίος θα βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης να συγκλίνουν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές», είπε ο Λεμέρ χαρακτηρίζοντας επιτυχία την εξέλιξη αυτή σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Για πρώτη φορά, αρχίζουμε να μελετάμε το μέλλον ως συγκροτημένη ομάδα και να συντονίζουμε την οικονομική μας πολιτική», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.