Πολιτικη & Οικονομια

Μονταρισμένο το βίντεο του Μητσοτάκη για τον «οδοστρωτήρα που θα ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα»

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με φορείς στην Κω

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
19061207-696x435.jpg

Τι ακριβώς είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κω και γιατί δεν ισχύει ότι είπε πως «σαν οδοστρωτήρας θα σαρώσει τα εργατικά δικαιώματα»

Στις 11/6/2019 αναπαράχθηκε βίντεο που παρουσιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντάει σε επιχειρηματία στην Κω, ο οποίος ζήτησε επταήμερη και πιο ευέλικτη εργασία. Στο επίμαχο βίντεο, ο Μητσοτάκης ακούγεται να απαντάει στον επιχειρηματία: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα». Όμως το βίντεο είναι μονταρισμένο. Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε ποτέ στο συγκεκριμένο αίτημα με την παραπάνω φράση.

Το μονταρισμένο βίντεο με τον παραπάνω ισχυρισμό αναπαράχθηκε από αρκετές ιστοσελίδες. Το είδαμε στο: left.grefsyn.grdocumentonews.grtribune.grtvxs.gravgi.grimerodromos.gr, και πολλές άλλες.

Αναλυτικά:

Το βίντεο ξεκίνησε από έναν χρήστη του facebook, που ανεβάζει συχνά μονταρισμένα βίντεο, και γρήγορα έγινε viral. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

 

 

Το παραπάνω βίντεο είναι προϊόν μοντάζ. Η φράση του Κ. Μητσοτάκη «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» είναι τμήμα από άλλο σημείο της συνάντησης όπου αναφέρεται στην ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και το ρόλο που παίζει η δημόσια διοίκηση σε αυτή.

Μπορείτε να δείτε το αμοντάριστο βίντεο παρακάτω.

Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ  ΚΤΗΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο επιχειρηματίας στο 30ο λεπτό λέει:

«Όλες οι ξένες χώρες, Ισπανία, Τουρκία, έχουν ανωτάτου επιπέδου τουριστικές σχολές. Για να μπορέσουν να βγάλουν προσωπικό. Παράλληλα, κάτι που είπε η πρόεδρος. Για να τελειώνουμε. Εφταήμερο εργασίας. Όχι αυτός ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, και όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι θέλουν να δουλεύουν εφτά μέρες, γιατί δουλεύουν πέντε μήνες το χρόνο και όχι περισσότερο. Δεν μπορεί οι πέντε να θρέψουν τους δώδεκα. Άρα απαιτούμε να γίνει πιο εύκολα, πιο ευέλικτο το θέμα των εφτά ημερών, και όχι να επικρέμεται η σπάθη… έλεγχος έλεγχος και πρόστιμο. Ευχαριστώ πολύ.»

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε, και στη συνέχεια το λόγο πήραν άλλοι παρευρισκόμενοι. Το τμήμα με τη φράση «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» είναι πολύ αργότερα από την παραπάνω δήλωση του επιχειρηματία. Βρίσκεται στο 53ο λεπτό, όπου αναφέρεται στην ιδιωτική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την δημόσια διοίκηση. Η ακριβής απομαγνητοφώνηση έχει ως εξής:

«Έχω κάνει πολύ μεγάλο αγώνα, μέσα από την πολιτική μου διαδρομή, να εξηγήσω στην ελληνική κοινωνία ότι ο πλούτος παράγεται πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα. Παράγεται από επιχειρηματίες οι οποίοι παίρνουν, όπως πολύ σωστά είπατε, το ρίσκο να βάλουν τα κεφάλαιά τους, να δουλέψουν, προσδοκώντας προφανώς σε μια ικανοποιητική απόδοση, και θέλουν αυτό να το κάνουν σε ένα καθεστώς σταθερότητας, προβλεψιμότητας και με το κράτος αν όχι αρωγό, σίγουρα όχι εμπόδιο στην καθημερινή τους εργασία. Θέλω, με άλλα λόγια, να απασχολήστε πολύ περισσότερο πώς θα μεγαλώσετε τη δουλειά σας, με το πώς θα προσελκύσετε πελάτες, ο μικρός επιχειρηματίας με το πώς θα αποκτήσει εκείνες τις ψηφιακές δεξιότητες, ώστε να μπορεί να είναι ανταγωνιστικός και να καταλάβει σήμερα τι σημαίνει ψηφιακό μάρκετινγκ, παρά να ασχολείστε, να τρέχετε από τη μία υπηρεσία στην άλλη και να διεκπεραιώνετε μικρές ή μεγάλες εκκρεμότητες που έχετε με τη δημόσια διοίκηση. Όταν λοιπόν μιλάμε για την δημιουργία πλούτου, δεν μιλάμε μόνο για την μείωση των φορολογικών συντελεστών ή την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων για να προωθήσουμε επενδύσεις κεφαλαίου. Καλή ώρα αποθεματικά, αντιμετώπιση των επενδύσεων κεφαλαίου με τη λογική των υπεραποσβέσεων, ή έξυπνα φορολογικά εργαλεία για να βοηθήσουμε ξενοδοχειακές μονάδες υφιστάμενες, να κάνουνε σημαντικές ενεργειακές αναβαθμίσεις με αντάλλαγμα την αύξηση του συντελεστή δόμησης για τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτά είναι έξυπνα εργαλεία τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, και να σας ενθαρρύνουμε να επενδύσετε περισσότερο. Μιλάμε όμως για κάτι άλλο. Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια τα οποία σήμερα κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα. Και αυτό είναι ένα στοίχημα οριζόντιο. Δεν αφορά μόνο την κεντρική ηγεσία. Αφορά την περιφερειακή διοίκηση, αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά το ποιος κάνει τι, με την έννοια του πολυεπίπεδου κράτους. Να αποσαφηνίσουμε επιτέλους τι κάνει η κεντρική διοίκηση, τι κάνουν οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, τι κάνει η περιφέρεια, τι κάνουν οι δήμοι, και όπου μπορούμε να περάσουμε αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα την εμπιστευτούμε και θα το κάνουμε. Και την περιφερειακή διοίκηση αλλά και τους δήμους.»

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ