- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τι συζητήθηκε στο τετ α τετ Πατούλη-Δούρου
Σε συναινετικό κλίμα η συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής
Ο Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.
Σε συναινετικό κλίμα, με διάθεση συνεργασίας και με κεντρικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την απερχόμενη περιφερειάρχη Ρ. Δούρου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, κοινό σημείο αναφοράς ήταν η πρόθεση για συνεννόηση και συνεργασία προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομαλά η μετάβαση στη νέα διοίκηση την 1η Σεπτέμβρη.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων να υπάρχει «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» και να παραχωρηθεί γραφείο στο οποίο θα ενημερώνονται συνεργάτες του νέου Περιφερειάρχη. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν σε έργα του ΕΣΠΑ, τη διαχείριση απορριμμάτων, την Πολιτική Προστασία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής.
Σε δηλώσεις του με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επεσήμανε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ στην Περιφέρεια Αττικής όπου είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε με την κ. Δούρου συνάντηση εργασίας, την πρώτη μετά τις εκλογές, με στόχο να ενημερωθούμε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας. Μας υποδέχθηκε με φιλόξενη διάθεση και σε πνεύμα συνεννόησης, το οποίο θα φροντίσουμε από κοινού να διατηρηθεί, προς όφελος των πολιτών. Προτεραιότητα μας είναι να δώσουμε ριζικές και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Αττικής, μέσα από τη σύνθεση και την εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.
» Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε κάθε πρωτοβουλία της απερχόμενης διοίκησης που είναι σχεδιασμένη με ορθολογικό τρόπο και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και θα δρομολογήσουμε νέες παρεμβάσεις, με στόχο να αλλάξει πρόσωπο η Αττική. Η αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να συμβάλει ενεργά στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών».
Από τη μεριά της η κ. Δούρου υπογράμμισε:
«Η απλή αναλογική, ως μία δημοκρατική τομή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί συνεννόηση, συνθέσεις, συνεργασία. Καλωσορίσαμε σήμερα τον κ. Πατούλη και τους συνεργάτες του σε μία πρώτη εθιμοτυπική, εν αρχή, συνάντηση προκειμένου, όπως είπα και το βράδυ των εκλογών, να μην χρειαστεί για τα τεράστια προβλήματα των συμπολιτών μας εδώ στην Περιφέρεια Αττικής, να περιμένουμε την ημερολογιακή αλλαγή.
» Η "Δύναμη Ζωής", που έχω την τιμή να προΐσταμαι, είναι μία περιφερειακή παράταξη που δεν περίμενε τις νομοθετικές αλλαγές και την απλή αναλογική. Έχει δώσει διαπιστευτήρια σύνθεσης, συνεννόησης και συνεργασίας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας ξεκινάμε για το επόμενο χρονικό διάστημα μία συνεργασία που αντίπαλο θα έχει τα προβλήματα των συμπολιτών μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.