Πολιτικη & Οικονομια

Παπακώστα για αποδράσεις από τις φυλακές: Συμβαίνουν αυτά

Αποποιείται τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20078131.jpg
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ / ΦΩΤΟ: ΑΠΕ/ΜΠΕ / STR

Η αναπληρωτής υπουργός δηλώνει στην κρατική τηλεόραση ότι «οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά»

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για τα τελευταία αλλεπάλληλα κρούσματα αποδράσεων από τις φυλακές επιχείρησε να αποποιηθεί από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η Κατερίνα Παπακώστα, δηλώνοντας στην κρατική τηλεόραση ότι «οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά».

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παπακώστα απέφυγα να συζητήσει για τις ελλείψεις του σωφρονιστικού συστήματος ως προς τη φύλαξη των κρατουμένων και τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη μη αντιμετώπισή τους και απλώς περιορίστηκε να μεταθέσει τις ευθύνες στο κατά πόσο «το σωφρονιστικό σύστημα κοινωνικοποιεί όσους μπουν μέσα.»

Επίσης η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ερωτηθείς για το θέμα της ασφάλειας, αφού επισήμανε πως δε μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν την εγκληματικότητα, εξηγώντας ότι «δεν αρκεί η επιβολή του Νόμου διά των όπλων» και αναφέρθηκε στο όραμά της για τα Εξάρχεια- Μονμάρτη.

Όσον αφορά τους γνωστούς - αγνώστους και την απουσία συλλήψεων εξαιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου στο Πολυτεχνείο, όπου και βρίσκουν καταφύγιο μετά τις έκνομες ενέργειές τους, η κ. Παπακώστα επέρριψε τις ευθύνες στην Πρυτανεία που δεν αφήνει τους αστυνομικούς να μπουν στο πανεπιστήμιο, ενώ υποστήριξε πως οι προσαγωγές δεν λύνουν το πρόβλημα.

«Αν πουν στην Αστυνομία ελάτε, σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη και για πρώτη φορά είπε πως «αν δεν το κάνουν μόνοι τους θα υποχρεωθεί η Πολιτεία να φέρει άλλο νομικό πλαίσιο»

Τέλος, ερωτηθείς για το θόρυβο που έχει προκύψει με το θέμα του βιασμού επέρριψε τις ευθύνες στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, σημειώνοντας ωστόσο ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ