- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Reuters: Η ΝΔ θα παγιώσει την κυριαρχία της στον β' γύρο
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια
Τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ, εκτιμά το Reuters.
Η Νέα Δημοκρατία θα παγιώσει τα κέρδη της εν όψει των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου, εκτιμά το Reuters για το αποτέλεσμα στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο κείμενό του υπενθυμίζει ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επικράτησε με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα έπειτα από χρόνια για την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να προαναγγείλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Βάσει των αποτελεσμάτων από τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το Reuters σημειώνει ότι όλα δείχνουν πως θα επικρατήσουν και οι τρεις υποψήφιοι της Πειραιώς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής «δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ πριν από τις εκλογές του Ιουλίου».
Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι από τον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών η ΝΔ κέρδισε τις πέντε από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν την προηγούμενη Κυριακή. Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν αναλυτές που υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχαν οι παροχές Τσίπρα, τότε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη στις ευρωεκλογές.
Η δημοσιογράφος του Reuters κλείνει την ανταπόκρισή της, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί ότι «θα προχωρήσει σε μείωση φόρων και σε προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.