Πολιτικη & Οικονομια

Reuters: Η ΝΔ θα παγιώσει την κυριαρχία της στον β' γύρο

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ, εκτιμά το Reuters.

Η Νέα Δημοκρατία θα παγιώσει τα κέρδη της εν όψει των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου, εκτιμά το Reuters για το αποτέλεσμα στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στο κείμενό του υπενθυμίζει ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επικράτησε με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα έπειτα από χρόνια για την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον Έλληνα πρωθυπουργό να προαναγγείλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Βάσει των αποτελεσμάτων από τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών το Reuters σημειώνει ότι όλα δείχνουν πως θα επικρατήσουν και οι τρεις υποψήφιοι της Πειραιώς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια Αττικής «δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στη ΝΔ πριν από τις εκλογές του Ιουλίου».

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι από τον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών η ΝΔ κέρδισε τις πέντε από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν την προηγούμενη Κυριακή. Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν αναλυτές που υποστηρίζουν ότι αν δεν υπήρχαν οι παροχές Τσίπρα, τότε η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη στις ευρωεκλογές.

Το δημοσίευμα του Reuters
Το δημοσίευμα του Reuters

Η δημοσιογράφος του Reuters κλείνει την ανταπόκρισή της, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί ότι «θα προχωρήσει σε μείωση φόρων και σε προσέλκυση επενδύσεων προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά τις μεγάλες απώλειες στην ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Περί αντιπολίτευσης: ο ναρκισσισμός των μικρών διαφορών

Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY