- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν «πούλησαν» οι celebrities τελικά - Μόνο ένας στην Ευρωβουλή
Τι έκαναν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές και μετεωρολόγοι
Εκτός Ευρωβουλής οι διάσημοι. Η μία θέση για celebrity στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στον Αλέξη Γεωργούλη.
Εκτός εδράνων της Ευρωβουλής φαίνεται πως έμειναν οι διάσημοι που διεκδικούσαν μία θέση στο Στρασβούργο. Μόλις ένας, ο Αλέξης Γεωργούλης μετακομίζει στην Ευρώπη, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους σταυρούς.
Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός συγκέντρωσε 60.713 σταυρούς, στο 75% της ενσωμάτωσης, αριθμός που του εξασφαλίζει την πέμπτη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.
Τον Αλέξη Γεωργούλη δεν θα ακολουθήσει, ωστόσο, η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου καθώς η πρώην παίκτρια του Fame Story βρέθηκε στην 14η θέση στη λίστα για τις ευρωεκλογές.
Εκτός Ευρωβουλής και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, η οποία διατήρησε χαμηλό προφίλ προεκλογικά και χαμηλά ποσοστά μετεκλογικά.
Με το ΚΙΝΑΛ να εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, και ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου μένει εκτός Ευρωβουλής. Αν και βρέθηκε στους πέντε δημοφιλέστερους στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος με 19.572 σταυρούς δεν χρίζεται ευρωβουλευτής.
Η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή διεκδίκησε μία θέση για λογαριασμό του ΚΚΕ, ωστόσο η ανταπόκριση του κόσμου δεν της έδωσε την αρκούσα ώθηση για να φτάσει μέχρι το Στρασβούργο. Η κ. Διγενή συγκέντρωσε 14.986 σταυρούς και δεν εκλέγεται με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
Ανάλογο το μέλλον και για τον Κλέων Γεωργιάδη που συστρατεύτηκε με το MέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Αλλά, η παρθενική εμφάνιση του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών, εξασφαλίζει μόλις και μετά βίας (εκτός απροόπτου) μία θέση στην Ευρωβουλή και αυτή θα την πάρει εκ νέου η Σοφία Σακοράφα.
Το χαμηλό ποσοστό του Βασίλη Λεβέντη και της Ένωσης Κεντρώων σε ευρωπαϊκό - και σε αυτοδιοικητικό- επίπεδο παρέσυρε και τον Κώστα Σόμμερ, ο οποίος με μόλις 1.798 σταυρούς βρίσκεται τρίτος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο ούτως η αλλιώς μένει εκτός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Ασχενμπρένερ
Η παρέμβασή του είναι ενδεικτική και για το πώς διεξάγεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση
Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Ποιοι κόβονται λόγω εισοδήματος
Η στενή συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού υποστήριξε ότι άλλαξαν συντονισμένα ομάδες υποστηρικτών στα social media
Τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα ζητήματα της πόλης
«Έχουμε χρέος να ενισχύουμε τα νησιά με κάθε δυνατό μέσο», το μήνυμα Κικίλια
Πώς έφθασαν στην απόφαση να αποχωρήσουν
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές
«Ήταν φτιαγμένος από το σπάνιο μέταλλο μίας άλλης εποχής»
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για να αποχαιρετήσει το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας
Οι ημερομηνίες πληρωμής ανά Ταμείο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη μειώσει τις προβλέψεις της για τη φετινή συγκομιδή πολλών καλλιεργειών.
Η εξόδιος ακολουθία αναμένεται να τελεστεί στις 12 το μεσημέρι
«Είναι κόμμα μελών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.