- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν χαρίζεται σε κανέναν
«Θα πιάσει τον στόχο του 5%», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κινήματος
Προβλέψεις λίγο πριν από την κάλπη έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Το Ποτάμι θα πιάσει τον στόχο του 5% και θα αναδειχθεί ως η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών, αφού το 35% των νέων ανθρώπων και μεγάλο μέρος εκείνων που παράγουν και δημιουργούν, συμπαθούν το Κίνημα», προέβλεψε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον Χάρη Ιωάννου . «Με αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούμε να συνομιλήσουμε και να τους πούμε να τολμήσουν στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν το Ποτάμι, ένα κόμμα που δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής του Κινήματος έστειλε μήνυμα στους πολίτες ενόψει των εκλογών της Κυριακής, πως «ψηφίζοντας Ποτάμι αποδοκιμάζεις τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν επιβραβεύεις τους παλιούς υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» και τους ζήτησε να στείλουν και εκείνοι με τη σειρά τους ένα μήνυμα ψυχραιμίας και σοβαρότητας, ειδικά μετά το τελευταίο διχαστικό κρεσέντο των κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή. Επιτέθηκε επίσης στους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την απόφαση τους να αρνηθούν ένα debate για τα μείζονα ζητήματα της Ευρώπης και για την επιλογή τους να χαρακτηρίσουν τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα εσωτερικής κατανάλωσης ή πρώτο ημίχρονο της μάχης προς την εξουσία.
Υπογράμμισε πως «το Ποτάμι δεν χαρίζεται σε κανένα και δεν χρωστάει σε κανέναν” και συμπλήρωσε πως “αντιπολιτευόμαστε την κυβέρνηση αναδεικνύοντας τους λαϊκισμούς της, αλλά είμαστε απέναντι και στις συντηρητικές επιλογές της ΝΔ». Τέλος, επανέλαβε τη συνεπή στάση του Ποταμιού, να παραμείνει δηλαδή αυτόνομο και στις επερχόμενες, εθνικές εκλογές.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως «το τρίτο ρεύμα της Ευρώπης», η ατζέντα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Προέδρου Μακρόν, που υποστηρίζει το Ποτάμι, έχει αποκτήσει μία σημαντική δυναμική, με τους Φιλελεύθερους του Alde να έχουν ήδη συνταχθεί με αυτήν. Στηλίτευσε την συστράτευση της ΝΔ με τον κ. Βέμπερ και την εθνικιστική - και πολλές φορές ακραία - ρητορική στελεχών της ΝΔ που είναι πολύ μακριά από το ευρωπαϊκό όραμα και ξεκαθάρισε πως «ο κ. Βέμπερ δεν είναι ο ηγέτης που ονειρευόμαστε για την Ευρώπη», αφού επιμένει να αντιτίθεται σε σημαντικά ζητήματα, όπως η ύπαρξη ενός ενιαίου ταμείου για την απασχόληση.
Τέλος υποστήριξε ότι «μετά από το bullying που υπέστη το Ποτάμι από τις καθεστωτικές πολιτικές δυνάμεις και την εξαγορά στελεχών του, επανήλθε με ένα ευρωψηφοδέλτιο που είναι το καλύτερο σε αυτές τις ευρωεκλογές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.