- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημιουργία: Παράνομος αποκλεισμός Τζήμερου από τα ΜΜΕ
Τι αναφέρει ειδικά για την περίπτωση της ΕΡΤ
Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» καταγγέλλει τον παράνομο αποκλεισμό του Θάνου Τζήμερου από συζητήσεις που διοργανώνουν ΜΜΕ μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών.
Τον παράνομο αποκλεισμό του από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα ΜΜΕ ενόψει των εκλογών καταγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θάνος Τζήμερος. Όπως σημειώνει παρότι έχει εκλεγεί το 2014 επικεφαλής παράταξης με δύο συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής «ουδέποτε προσεκλήθη στις συζητήσεις που διοργανώνουν τα ΜΜΕ μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών Αττικής, ενώ έχουν προσκληθεί πρωτοεμφανιζόμενοι υποψήφιοι, που στις δημοσκοπήσεις δεν ανιχνεύονται καν».
Αναφερόμενος ειδικά στην ΕΡΤ, ο Θάνος Τζήμερος καταγγέλλει ότι δεν προσκλήθηκε στη σχετική συζήτηση για την περιφέρεια Αττικής που συντόνισε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος. «Ο δημοσιογράφος απολογούμενος μετά από βροχή διαμαρτυριών στα social media ισχυρίστηκε ότι η εντολή αποκλεισμού του Θάνου Τζήμερου δόθηκε άνωθεν, κι ο ίδιος ήταν απλώς εντολοδόχος», σημειώνει ο ίδιος και τονίζει ότι η παράταξή του ζήτησε από την ΕΡΤ διευκρινήσεις και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος.
Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:
Ο Θάνος Τζήμερος έχει εκλεγεί το 2014 επικεφαλής παράταξης με δύο συμβούλους στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από το 3% των πολιτών της. Είναι ξανά υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, με αυξημένη δυναμική (πρόσφατη δημοσκόπηση του Πρώτου Θέματος εμφανίζει την παράταξή του, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, στο 5,8%). Όμως ουδέποτε προσεκλήθη στις συζητήσεις που διοργανώνουν τα ΜΜΕ μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών Αττικής, ενώ έχουν προσκληθεί πρωτοεμφανιζόμενοι υποψήφιοι, που στις δημοσκοπήσεις δεν ανιχνεύονται καν.
Χθες τη σκυτάλη του αυθαίρετου αποκλεισμού πήρε η ΕΡΤ. Μολονότι πληρώνεται από τα χρήματα του πολίτη για να του προσφέρει ενημέρωση, στη σχετική συζήτηση για την περιφέρεια Αττικής που συντόνισε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, ο Θάνος Τζήμερος έλαμψε πάλι διά της απουσίας του.
Ο δημοσιογράφος απολογούμενος μετά από βροχή διαμαρτυριών στα social media ισχυρίστηκε ότι η εντολή αποκλεισμού του Θάνου Τζήμερου δόθηκε άνωθεν, κι ο ίδιος ήταν απλώς εντολοδόχος. Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, διότι δείχνει τον βαθμό εκφασισμού ενός οργανισμού που θεωρητικώς εκπροσωπεί όλους τους πολίτες. Ζητήσαμε από την ΕΡΤ διευκρινήσεις και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας. Περιττό να προσθέσουμε ότι ουδέποτε ο Θάνος Τζήμερος προσεκλήθη αυτά τα 5 χρόνια από την ΕΡΤ, μολονότι έχει αποκαλύψει από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με ντοκουμέντα, τη θεσμική αναπηρία της πολιτικής προστασίας που οδηγεί νομοτελειακά σε πνιγμένους και καμένους και έχει προτείνει τεχνολογικές λύσεις ώστε να μην ξαναϋπάρξουν ανθρώπινα θύματα.
Είναι η πρώτη φορά που ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας συμπλέουν εφαρμόζοντας μια απολύτως γκεμπελική τεχνική: της φίμωσης όσων κρίνονται επικίνδυνοι για το σύστημα.
Κι ο Θάνος Τζήμερος στη θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποδείχθηκε πολύ επικίνδυνος. Περιφρονώντας το πολιτικό κόστος και αγνοώντας τις απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας (που αρκετές φορές κατέληξαν σε επιθέσεις βιαιοπραγίας εναντίον του), καταδεικνύει με αποδείξεις το όργιο παρανομιών, κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και πελατειακών συναλλαγών, στο οποίο επιδίδεται το ΣΥΝΟΛΟ του πολιτικού συστήματος στην Περιφέρεια Αττικής.
Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» καταγγέλλει τον παράνομο αποκλεισμό του Θάνου Τζήμερου και δίνει τη μάχη της με τους πολίτες της Αττικής για αλλαγή όχι μόνο προσώπων, αλλά θεσμικού πλαισίου, νοοτροπίας και ηθικού υποβάθρου στην άσκηση της πολιτικής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.