Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη!

«Οι ευρωεκλογές είναι μία "μάχη ζωής" για το Ποτάμι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Θεοδωράκης
Σταύρος Θεοδωράκης © Το Ποτάμι

«Οι ευρωεκλογές είναι μία "μάχη ζωής" για το Ποτάμι» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στα Νέα, ζητώντας από τους πολίτες που το βλέπουν θετικά την ψήφο τους

«Ο κ. Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια για την οικονομία», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στην Μυρτώ Λιαλιούτη, στα ΝΕΑ και επισήμανε πως, μέχρι πέρυσι, 570.000 εργαζόμενοι είχαν μισθό έως 500 ευρώ και 250.000 εργαζόμενοι έως 250 ευρώ. «Πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτή είναι η συζήτηση που δεν κάνουμε» συμπλήρωσε. Επανέλαβε επίσης το αίτημα του για διεξαγωγή αληθινών ντιμπέιτ καλώντας τους δημοσιογράφους να πάρουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν τους αρχηγούς - δύο δύο, τρεις τρεις ή όλους μαζί - τονίζοντας ότι «το θέμα είναι τι επιχειρήματα έχεις, και όχι τι συνθήματα φωνάζεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε και στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν λέει τι θα κάνει με τους «γαλάζιους διευθυντές εν αναμονή» που περιμένουν να εφορμήσουν ξανά στο κράτος, αλλά και στην κ. Γεννηματά η οποία, μαζί με τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας, υπερασπίζονται τις συντεχνίες, τις σπατάλες και την γραφειοκρατία του κομματικού κράτους. «Είχαμε τα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά και τώρα προστέθηκαν και τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου τόνισε πως το Ποτάμι είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για όλα αυτά που απασχολούν την παραγωγική Ελλάδα (όπως φορολογικά κίνητρα, υποστήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με θεσμοθέτηση της ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων, ίδρυση ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας), οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στην πρόταση Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση που υποστηρίζει το Ποτάμι.

Ξεκαθάρισε επίσης πως οι ευρωεκλογές είναι μία «μάχη ζωής» για το Ποτάμι και κάλεσε όσους το βλέπουν θετικά, να το ψηφίσουν, υπενθυμίζοντας το σλόγκαν της γνωστής παλιάς διαφήμισης: «Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη!». Τόνισε πως οι πολίτες που δεν ανήκουν στους κομματικούς στρατούς, που γνωρίζουν τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φοβούνται να επιστρέψουν στους υπουργούς του παρελθόντος, ειδικά στις ευρωεκλογές, δεν έχουν άλλη λύση. «Αν θες να φύγουν αυτοί, δεν υπάρχουν μόνο οι άλλοι, υπάρχει και το Ποτάμι», είναι το μήνυμα που τους στέλνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέλος, ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες επανέλαβε την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του Κινήματος πως «θα στηρίξουμε μια φιλελεύθερη ευρωπαϊκή προοδευτική διακυβέρνηση». Σημείωσε δε, την ανάγκη να αποφύγει να πέσει, η Ελλάδα, σε συντηρητικές ξέρες, μετά τον λιμνάζοντα λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και για να συμβεί αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ενισχυθεί το Ποτάμι ως «το αντίβαρο στις προσπάθειες να γύρει η χώρα δεξιά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Jean Birnbaum
Jean Birnbaum: Η δύναμη του να είσαι δίκαιος. Πώς να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να κάνουμε τα παλιά λάθη

Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.

Πολιτικές τάσεις
Πολιτικές τάσεις: Ο ανησυχητικός κατακερματισμός της αντιπολίτευσης

Καλές οι ψεκασμένες θεωρίες, καλύτερες οι ελπίδες για μια αγνώστου προελεύσεως αλλαγή, ισχυρός και πάλι ο αντισυστημισμός, αλλά πρέπει αυτή χώρα και να κυβερνηθεί

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση
7 θέματα που πρέπει να μπουν σε δημόσια διαβούλευση μετά το δικαίωμα στην άμβλωση

Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε με δημοψηφίσματα σε μια διαρκή γιορτή της άμεσης δημοκρατίας

Ολομέλεια Βουλής
Βουλή: Live η συζήτηση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το αγροτικό

Αίτημα να προηγηθεί ψηφοφορία επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εθνικού διαλόγου με την συγκρότηση και σύσταση εθνικής επιτροπής Αγροτικής Παραγωγής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY