- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ
Μητσοτάκης: «Θρασύδειλος πολιτικός τραμπούκος ο Πολάκης»
Η πρόταση μομφής της ΝΔ είχε αποφασιστεί μετά την επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε προαναγγείλει πριν το Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η πρόταση μομφής της ΝΔ είχε αποφασιστεί μετά την επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
«Η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που, αντί να απολογείται και να ζητάει συγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων» ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Εντελώς απρόκλητα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιεύει το ΦΕΚ του νόμιμου διορισμού Κυμπουρόπουλου ως ψυχιάτρου. Και τι τού ζητά σε αγοραίο ύφος; "Αφού δεν θέλεις χάρες, ας στεκόσουν και εσύ στην ουρά για το ΕΣΥ όπως οι άλλοι γιατροί". Είχε το θράσος μάλιστα ο κ. Πολάκης να πει στο Στέλιο ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.Αποσιωπώντας, μάλιστα, ότι αυτός ο αριστούχος της Ιατρικής πέρασε 7 αξιολογήσεις πριν ασκήσει το δικαίωμά του στην εργασία ως ΑΜΕΑ, διαστρεβλώνει ταυτόχρονα την ουσία της θέσης του» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε πως «γιατί άλλο έλεγε ο Στέλιος: έλεγε ότι δεν αρκούν οι θετικές διακρίσεις. Αλλά ότι χρειάζεται μία συνολική αλλαγή κουλτούρας απέναντι στα άτομα με αναπηρία».
«Θρασύδειλος πολιτικός τραμπούκος ο Πολάκης»
Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε ως «θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο». «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός, μας είπε. "Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης". Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα»
«Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή. Είναι ο πολιτικός που παρανομεί, πυροβολώντας, κρατώντας διπλά βιβλία ή ακυρώνοντας διαγωνισμούς με το έτσι θέλω», τόνισε στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Τσίπρας και Πολάκης απέκρυψαν τους νεκρούς στο Μάτι»
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα «απέκρυψαν τα θύματα που ήξερε ότι υπήρχαν στο Μάτι».
«Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, τις λέξεις. Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα βουλευτικά έδρανα της κυβέρνησης και ειδικότερα στον Νίκο Φίλη διερωτήθηκε λέγοντας πως «όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε;»
«Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη; Κύριε Θεοχαρόπουλε, σας εύχομαι να απολαύσετε τις λίγες εβδομάδες που θα μείνετε στο πόστο σας. Χαρείτε το, γιατί για να φτάσατε εκεί κάνατε πολλά: Ως αρχηγός ενός κόμματος διοριστήκατε βουλευτής άλλου κόμματος για να προσχωρήσετε τελικά στη δύναμη ενός τρίτου κόμματος. Κι είστε ο μόνος υπουργός κυβέρνησης την οποία προ μηνών εσείς ο ίδιος είχατε καταψηφίσει» τόνισε ακόμη.
«Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Αirbnb»
«Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb... Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη.Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει στις 23 Απριλίου από το βήμα της Βουλής, την πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έπειτα από την επίθεση του τελευταίου κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
Η κυβέρνηση, τώρα, από την πλευρά της όπως άλλωστε είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης. Από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα απουσιάζει ο πρωθυπουργός και έτσι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα εκπροσωπήσει την κυβερνητική πλειοψηφία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.