- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύστασης της ΚΟ του Ποταμιού
Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας
Mετά την ορκωμοσία της κ. Αντιγόνης Λυμπεράκη, οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το Ποτάμι θα ανέρχονται σε πέντε.
Τρεις νέοι βουλευτές ορκίζονται το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας. Πρόκειται για την Ζωή Ράπτη η οποία καταλαμβάνει την έδρα του παραιτηθέντος, λόγω υποψηφιότητας του στις ευρωεκλογές Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο που καταλαμβάνει την έδρα της 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ομοίως έχει υποβάλει παραίτηση καθώς κατέρχεται υποψήφια στις ευρωεκλογές και ο Νίκος Νυφούδης που καταλαμβάνει την έδρα της Αικατερίνης Μάρκου για τους ίδιους λόγους.
Ενόψει της ορκωμοσίας του κ. Νυφούδη, ο πρόεδρος της Βουλής έχει απευθύνει ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για το ενδεχόμενο να ανασυσταθεί η ΚΟ του Ποταμιού καθώς, μετά την ορκωμοσία της κ. Αντιγόνης Λυμπεράκη, οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το Ποτάμι θα ανέρχονται σε πέντε.
Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου αναμένεται να γίνει γνωστή εντός της ημέρας. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κανονισμού της Βουλής ο ελάχιστoς αριθμός Boυλευτών για τη συγκρότηση Koινoβoυλευτικής Oμάδας ορίζεται σε πέντε (5), αν τo Kόμμα με τo oπoίo εκλέχθηκαν και στo oπoίo εξακoλoυθoύν να ανήκoυν έλαβε μέρoς στις γενικές εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή, με συνδυασμoύς στα δύo τρίτα (2/3) τoυλάχιστoν των εκλoγικών περιφερειών της χώρας και συγκέντρωσε πoσoστό τoυλάχιστoν τρία τoις εκατό (3%) τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των έγκυρων ψήφων oλόκληρης της επικράτειας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.