- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Bloomberg: Η Ελλάδα ανακάμπτει - Φαίνεται από τα ομόλογα
Παραμένει, όμως, το πιο χρεωμένο έθνος της Ευρωζώνης
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο 3,206% -το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005 για τα επιτόκια δανεισμού.
Τα ελληνικά ομόλογα ξεπερνούν σε κέρδη το χρέος της Eυρωζώνης, δίνοντας ώθηση στις αποδόσεις αναφοράς κοντά στο ιστορικό χαμηλό, ένα ακόμα σημάδι της ανάκαμψης της χώρας από την οικονομική κρίση, γράφει το Bloomberg.
Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στο 3,206% που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005 για τα επιτόκια δανεισμού.
«Η Ελλάδα είναι ο κορυφαίος παίκτης και σύντομα θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα πρωτοσέλιδα, εφόσον οι αποδόσεις των 10ετών πέφτουν στο χαμηλότερο ιστορικό όλων των εποχών» αναφέρουν οι αναλυτές της Commerzbank AG.
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποπληρώσει ένα μέρος του δανείου προς το ΔΝΤ νωρίτερα, έχοντας δημιουργήσει παράλληλα ένα αποθεματικό ύψους 26 δισ. ευρώ (29,4 δισ. δολάρια).
Η Ελλάδα, όμως, εξακολουθεί να παραμένει το πιο χρεωμένο έθνος της Ευρωζώνης και προσφέρει τις υψηλότερες αποδόσεις στην περιοχή, προσελκύοντας την προσοχή των επενδυτών, σημειώνει επίσης το Bloomberg.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.