- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Τι απαντά η Περιφέρεια για τον δρόμο στο εξοχικό του Δραγασάκη
Για «νέο, κατασκευασμένο fake news» κάνει λόγο η Περιφέρεια Αττικής
«Η αναγκαιότητα των έργων είναι αναμφισβήτητη και σε καμία περίπτωση, δεν συνδέεται με κανενός είδους εξυπηρέτηση όπως επιχειρούν να παρουσιάσουν επίδοξοι καλοθελητές, τη στιγμή μάλιστα που η Περιφέρεια Αττικής έχει ανοιχτά 360 εργοτάξια σε όλη την Αττική και δεν είναι δυνατόν να αποκλειστούν ιδιοκτησίες δημοσίων προσώπων που τυχαίνει να εξυπηρετούνται από τα αντίστοιχα έργα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια μετά «το νέο, κατασκευασμένο fakenews» για δρόμο στα Μέγαρα που «δήθεν ασφαλτώθηκε μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει» τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.
Η Περιφέρεια συνεχίζει η ανακοίνωση, ενημερώνει τους πολίτες ότι ο Δήμος Μεγαρέων εκτελεί έργα οδοποιίας, με χρηματοδότηση, ύστερα από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για ώριμα έργα που έχει αιτηθεί ο Δήμος, καθώς έχει προσκομίσει ώριμες μελέτες για δημοπράτηση, ύστερα από έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Προσθέτει, «πως το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί, μεταξύ άλλων, και την οικία του κ. Δραγασάκη δεν καθιστά τον δρόμο δευτερεύουσας σημασίας ή μη χρήζοντα επισκευής. Αν ίσχυε αυτή η λογική των αυτόκλητων "εισαγγελέων", τότε οι πολίτες θα έπρεπε να καταδικαστούν σε... χωματόδρομους προκειμένου να μην κατηγορηθούν Δήμοι και Περιφέρειες για προνομιακή μεταχείριση πολιτικών προσώπων "Λογική" άξια του Γκέμπελς σε βάρος των πολιτών και της αλήθειας. Πλην τίποτε από τα δύο δεν ενδιαφέρει τους προπαγανδιστές...».
Σχετικά με τα υπό εκτέλεση έργα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων, αναφέρει ότι πρόκειται για δύο προϋπολογισμού άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από την άρση επικινδυνοτήτων για την ασφάλεια των κατοίκων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για: α) Την αναβάθμιση - επισκευή κεντρικών οδικών δικτύων των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ. Β) Την «Κατασκευή δρόμου στη θέση "'Ανω Πευκενέας" για τη διασύνδεση της επαρχιακής οδού Μαζίου θέση "Απογιούρισµα" µε την επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου θέση "Παπαγιαννέικα"», προϋπολογισμού 208.682 ευρώ.
Επιπλέον, σημειώνει η ανακοίνωση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτείται και άλλο έργο οδοποιίας στον Δήμο προϋπολογισμού 119.000 ευρώ, ύστερα από αίτημα του Δήμου και πίεση των τοπικών κοινωνιών με τίτλο «Κατασκευή βασικού κεντρικού δρόμου πρόσβασης στην περιοχή ‘Ντουράκο' Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων στη θέση "Λιοφάτιστα"».
Τέλος, πέρα από τα έργα αρμοδιότητας του Δήμου, τα οποία χρηματοδοτεί, η Περιφέρεια σήμερα υλοποιεί μελέτη μισού εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να δημοπρατήσει το κρίσιμης σημασίας αναπτυξιακό έργο της κατασκευής νέας χάραξης βελτίωσης της επαρχιακής οδού από Μέγαρα μέχρι Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα), προϋπολογισμού 38 εκατομμυρίων ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.