- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Υπόθεση Novartis: Ζητούν άρση ασυλίας για τον Λοβέρδο
Στο αρχείο η δικογραφία για Πικραμμένο, Βενιζέλο, Λυκουρέντζο και Κουτρουμάνη
Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία που ζητεί την άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για το κακούργημα της δωροδοκίας κι όχι για αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Οργισμένη η αντίδραση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάνει λόγο για «πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών», χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του τον «πιο στοχοποιημένο πολιτικό από το 1989»
Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία, καθώς δεν προέκυψαν εις βάρος τους στοιχεία, για έναν πρωθυπουργό, έναν υπουργό και δύο υφυπουργούς, τον Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη.
Η έρευνα δεν κατέληξε και συνεχίζεται, κρατώντας υπό έρευνα τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.
Πρόκειται για το πόρισμα της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο και μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης αποστέλεται εντός της ημέρας στη Βουλή, ενώ τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα και αύριο, Τρίτη, αναμένεται η κλήση των μη πολιτικών προσώπων (πάνω από 20) στην υπόθεση για τα αδικήματα κατά περίσταση της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).
Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις.
Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.
Πάντως, η εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία.
Τέλος, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.