- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κόκκαλης: Έχω βιώματα από την Αριστερά (video)
«Η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο. Κατακτάται και συντηρείται με αγώνες»
Για ριζοσπαστικές αλλαγές που «καλούμαστε να κάνουμε» στον προοδευτικό πόλο της Ευρώπης που συγκροτείται, έκανε λόγο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.
«Έχω βιώματα και αναφορές από το χώρο της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης για την υποψηφιότητά του ενώ χαρακτήρισε «ολισθηρό δρόμο» τις επιθέσεις της ΝΔ εναντίον του.
Αναφέρθηκε στον νέο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως προτιμά τον Φρανς Τίμερμανς από τον Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο Πέτρος Κόκκαλης ανέφερε πως η επόμενη Ευρωβουλή είναι εκείνη που θα επιλέξει πώς θα αντιμετωπίσουμε τα θέματα των κοινωνικών ανισοτήτων αλλά και την υπερθέρμανση του πλανήτη, ζήτησε να αναληφθεί άμεσα δράση και τόνισε πως το θέμα και οι δράσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη πρέπει να αποκτήσουν πολιτική φωνή.
«Το ζήτημα είναι να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να προχωρήσουμε μπροστά έχοντας κοινούς στόχους. Και ως χώρα και ως πλανήτης Γη. Ένας κόσμος είμαστε», ανέφερε.
«Η δημοκρατία δεν είναι κάτι δεδομένο. Κατακτάται και συντηρείται με αγώνες. Και κυρίως μέσα από τη συμμετοχή των ανθρώπων στις πολιτικές διαδικασίες», υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε παράδειγμα ανθρωπιάς αυτό που έγινε στον Πειραιά όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων. «Με απερίγραπτη συνεργασία μεταξύ εντελώς διαφορετικών ανθρώπων» διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως «εμείς θέλουμε έναν κόσμο στον οποίο θα ζούμε όλοι μαζί. Aνθρώπινα!».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.