- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευχές Πούτιν σε Παυλόπουλο για την 25η Μαρτίου
«Οι χώρες μας διαχρονικά συνδέονται με τους γερούς δεσμούς της πολιτιστικής και πνευματικής ομοιότητας»
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Οι χώρες μας διαχρονικά συνδέονται με τους γερούς δεσμούς της πολιτιστικής και πνευματικής ομοιότητας» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο τηλεγράφημά του στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.
Σε ανάλογο πνεύμα είναι και το τηλεγράφημα που απέστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρει ότι οι διμερείς σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, στον αμοιβαίο σεβασμό και στην πνευματική συγγένεια, και διαμηνύει πως «η υλοποίηση των συμφωνηθέντων τον Δεκέμβριο στη Μόσχα θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, κάτι που αναμφισβήτητα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των χωρών μας και της Ευρώπης».
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έστειλε στον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ. Στο τηλεγράφημά του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχει πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της εποικοδομητικής συνεργασίας. «Αυτό επιβεβαιώθηκε στις συνομιλίες στη Μόσχα, τον Δεκέμβριο του 2018», σημειώνει και αναφέρει καταληκτικά: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στις επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, κ. Κατρούγκαλε».
Εγκάρδιες ευχές στους ομολόγους τους και σε όλο τον ελληνικό λαό για την Εθνική Επέτειο, σύμφωνα με πληροφορίες από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, απέστειλαν και ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεβ, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμα (Κάτω Βουλή) Βιατσεσλάβ Βολόντιν και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Βιατσεσλάβ Λέμπεντεβ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.