- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ευχές Πούτιν σε Παυλόπουλο για την 25η Μαρτίου
«Οι χώρες μας διαχρονικά συνδέονται με τους γερούς δεσμούς της πολιτιστικής και πνευματικής ομοιότητας»
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, με αφορμή την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Οι χώρες μας διαχρονικά συνδέονται με τους γερούς δεσμούς της πολιτιστικής και πνευματικής ομοιότητας» τονίζει, μεταξύ άλλων, στο τηλεγράφημά του στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.
Σε ανάλογο πνεύμα είναι και το τηλεγράφημα που απέστειλε ο Ρώσος Πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρει ότι οι διμερείς σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις φιλίας, στον αμοιβαίο σεβασμό και στην πνευματική συγγένεια, και διαμηνύει πως «η υλοποίηση των συμφωνηθέντων τον Δεκέμβριο στη Μόσχα θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, κάτι που αναμφισβήτητα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των χωρών μας και της Ευρώπης».
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα, με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, έστειλε στον Έλληνα ομόλογό του, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ. Στο τηλεγράφημά του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι και από τις δύο πλευρές υπάρχει πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της εποικοδομητικής συνεργασίας. «Αυτό επιβεβαιώθηκε στις συνομιλίες στη Μόσχα, τον Δεκέμβριο του 2018», σημειώνει και αναφέρει καταληκτικά: «Δίνουμε μεγάλη σημασία στις επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, κ. Κατρούγκαλε».
Εγκάρδιες ευχές στους ομολόγους τους και σε όλο τον ελληνικό λαό για την Εθνική Επέτειο, σύμφωνα με πληροφορίες από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, απέστειλαν και ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεβ, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμα (Κάτω Βουλή) Βιατσεσλάβ Βολόντιν και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Βιατσεσλάβ Λέμπεντεβ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.