- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εμφανίζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν πληρώσει εισφορές
Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι - Σοβαρές καταγγελίες
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και γενικότερα το ασφαλιστικό ανέλυσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και ακόμη δεν επικοινωνούν μεταξύ τους τα (επιμέρους) ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους και ατελείωτα λάθη που επαναλαμβάνονται στα ειδοποιητήρια.
Δικηγόροι κυρίως, αλλά και γιατροί, οικονομολόγοι και μηχανικοί «ενώ είχαν πληρώσει εισφορές εμφανίζονται ανασφάλιστοι. Πήγαιναν στον γιατρό και δεν μπορούσαν να κάνουν για παράδειγμα εμβόλιο από λάθος του συστήματος. Επίσης υπήρξε διαγραφή έμμεσων ασφαλισμένων. Ενώ κρατούνται εισφορές εμφανίζονται ανασφάλιστοι»
Είναι ενδεικτική περίπτωση που ανέφερε ο κ. Ανδρέας Κουτσόλαμπρο, και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και νομικός σύμβουλος του ΕΦΚΑ όταν ασφαλισμένος νεφροπαθής είχε πάει σε ιδιωτικό κέντρο να κάνει αιμοκάθαρση, κάτι που κάλυπτε το ταμείο του και βρέθηκε ανασφάλιστος, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να την πληρώσει μόνος του, παρά τις τσουχτερές εισφορές που πληρώνει.
Άλλοι επιστήμονες πάνε σε γιατρούς για συνταγογράφηση και διαπιστώνουν σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στη συνέντευξη τύπου ότι δεν μπορούν να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς από λάθος του συστήματος εμφανίζονται ανασφάλιστοι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.