- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για υψηλά πλεονάσματα
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει»
Τέλος στις συζητήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα βάζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τους στόχους που έχουν οριστεί.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού» ανέφερε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Μαρτίου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εξέφρασε την άποψη ότι είναι εφικτός στόχος η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, εκτιμώντας μάλιστα ότι η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης είναι θέμα χρόνου, αρκεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Βέβαια, τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα.
Επίσης ο επικεφαλής του ESM δεν παραλείπει να αναφερθεί στα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι ο νέος νόμο Κατσέλη και τα κόκκινα δάνεια, στα οποία άλλωστε οφείλεται και η μετάθεση της απόφασης για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στο επόμενο Eurogroup.
Ερωτηθείς για τους κινδύνους που απειλούν την ευρωπαϊκή Οικονομία, ο κος Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στο Brexit, στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και στην επιβράδυνση που καταγράφει η κινεζική οικονομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.