- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Δημοσκόπηση Bild: Δυναμώνει η ακροδεξιά εν όψει ευρωεκλογών
Τα συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά παραδοσιακά κόμματα καταγράφουν μεγάλες απώλειες
Ηχηρό καμπανάκι για κυβερνήσεις και παραδοσιακά κόμματα ανά την Ευρώπη ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, οι οποίες χαρακτηρίζονται οι πλέον κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε.
Νέα δημοσκοπόπηση που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild και η οποία διενεργήθηκε από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου με τη συμμετοχή περισσότερων από 9.000 πολιτών από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία, τα ακροδεξιά κόμματα εμφανίζονται εξαιρετικά ενισχυμένα, ενώ σοσιαλδημοκρατικά και κεντροδεξιά κόμματα «αιμορραγούν».
Μάλιστα σε δύο από τις μεγαλύτερες χώρες και ιδρυτικά μέλη της Ε.Ε.η ακροδεξιά ηγείται στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Στη Γαλλία ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εμφανίζει ποσοστό 23% καιστην Ιταλία η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι κερδίζει το 33% των ψήφων.
Η ακροδεξιά πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), στην οποία συμμετέχει το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ), και το κόμμα της Λεπέν προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 67 έδρες έναντι 37, που έχουν σήμερα.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα χάσει σύμφωνα με την έρευνα 43 έδρες, υποχωρώντας στις 174, ενώ το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) θα χάσει 45 έδρες και θα υποχωρήσει στις 141 έδρες. Απώλειες οχτώ εδρών στις 44 προβλέπονται και για τους Πρασίνους.
Η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη πάντως αναμένεται να κερδίσει 33 έδρες, φτάνοντας τις 101.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.