- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αγγελόπουλος: Χωρίς αγκυλώσεις η επόμενη μέρα στην ΕΕ
Από την ακριτική Σάμο με την εμπειρία της αυτοδιοίκησης, υποψήφιος για τα έδρανα της ευρωβουλής
Την ευγνωμοσύνη του για την επιλογή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το όραμά του για την επόμενη ημέρα στην ΕΕ εξέφρασε ο δήμαρχος της Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.
«Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, αποτελεί μεγάλη προσωπική τιμή, αλλά επίσης τιμά με τον καλύτερο τρόπο και το ακριτικό νησί της Σάμου, που, αν και έχει υποστεί βαριές συνέπειες, έχει σταθεί απέναντι στο μείζον ζήτημα των καιρών μας, αυτό του προσφυγικού/μεταναστευτικού, με αταλάντευτη αξιοπρέπεια, γνήσιο ανθρωπισμό και βαθύ αίσθημα αλληλεγγύης.
Η τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά το θεμελιώδες και πιο ζωντανό κύτταρο της δημοκρατίας και ο ρόλος της σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα, από τον ευρωσκεπτικισμό και την άνοδο των ακραίων φωνών, έως τις οικονομικές ανισότητες, τις διαφορετικές προοπτικές ανάπτυξης και τη φύλαξη των συνόρων της, αναγκαστικά πρέπει να είναι αναβαθμισμένος.
Η άμεση επαφή που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με τη ρίζα των προβλημάτων που σήμερα, αθροιζόμενα, απειλούν την ευρωπαϊκή ενότητα και θολώνουν το όραμα που ονομάσαμε “Ευρώπη”, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για αλλαγές στον ευρωπαϊκό διοικητικό χάρτη, τέτοιες που να μπορούν να προσφέρουν γρήγορα χρήσιμες, πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις. Είναι πεποίθησή μου, βασισμένη και στην εμπειρία μου των τεσσάρων ετών ως εκλεγμένου Αντιπροέδρου στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η επόμενη μέρα για μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αγκυλώσεις, με λιγότερη γραφειοκρατία και με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, θα βασίζεται σ’ αυτήν ακριβώς τη συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συγκεντρωμένη, πρακτική γνώση για τη ζωή, τις αγωνίες και τις ελπίδες των Ευρωπαίων πολιτών.
Η Ελλάδα είναι η πηγή των θεμελιωδών ανθρωπιστικών, πολιτικών και πολιτιστικών αξιών που συνιστούν το όραμα “Ευρώπη”. Ακόμη και το όνομά της, είναι ελληνικό. Και αυτή η Ευρώπη που πεφωτισμένοι ηγέτες ονειρεύτηκαν να συνθέσουν πάνω στις στάχτες δύο παγκοσμίων πολέμων, είναι το σπίτι μας. Δε θα το γκρεμίσουμε. Με πείσμα και αισιοδοξία απ’ τη μία, αλλά, απ’ την άλλη και με γνώση, επιχειρήματα, πρωτοβουλίες και ιδέες, θα φροντίσουμε να το κάνουμε ακόμη πιο φιλόξενο για τους λαούς της ηπείρου μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ατάκα του Κώστα Τσουκαλά για τα excel του «επιτελικού κράτους»
Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμού της
Προανήγγειλε νέες επενδύσεις σε AI, σχολεία, δορυφόρους και κινηματογράφο
«Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά»
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.