- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Reuters για το 10ετές ομόλογο: Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές
Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από την πώληση, η οποία συγκέντρωσε προσφορές ύψους 11,8 δισ. ευρώ
Ως ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας κρίνει το Reuters την ισχυρή ζήτηση για την πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου μετά την κρίση.
Η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ από την πώληση, η οποία συγκέντρωσε προσφορές ύψους 11,8 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,90%, λίγο υψηλότερα σε σχέση με τις αποδόσεις στη δευτερογενή αγορά και χαμηλότερα σε σχέση με την αρχική καθοδήγηση για απόδοση 4,125%. Το τοκομερίδιο διαμορφώθηκε στο 3,875%, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
«Η έκδοση αποτελεί μία απόδειξη του πόσο μακριά έχουν φθάσει», δήλωσε υψηλόβαθμος διαχειριστής κεφαλαίων στο Λονδίνο και την Capital, καλώντας την Ελλάδα να παραμείνει στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής σύνεσης.
Η Ελλάδα στοχεύει να αντλήσει συνολικά 7 δισ. ευρώ από τις αγορές ομολόγων φέτος. Έχει αντλήσει ήδη 2,5 δισ. ευρώ από την έκδοση πενταετούς ομολόγου τον Ιανουάριο και ενθαρρύνθηκε να προσφύγει πάλι στην αγορά με μεγαλύτερη διάρκεια ομολόγου μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της κατά δύο βαθμίδες από τον οίκο Moody΄s την περασμένη εβδομάδα, ωθώντας τις αποδόσεις των υφιστάμενων ομολόγων σε χαμηλό επίπεδο 12 ετών, αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς του ελληνικού δημοσίου, που λήγει τον Ιανουάριο του 2028, ανερχόταν στο 3,688% σήμερα το απόγευμα.
Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χωρίς προσφυγή στις αγορές έως το 2021, χάρη στο «μαξιλάρι» 27 δισ. ευρώ, που έκτισε με δάνεια που δεν έχει χρησιμοποιήσει και χρήματα που άντλησε από τις αγορές. Χρειάζεται, όμως, να δείχνει ότι μπορεί να αναχρηματοδοτείται μόνη της από τις αγορές ομολόγων, χωρίς εξωτερική στήριξη, αναφέρει ακόμη το Reuters.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξεταστική επιτροπή συνεδρίασε 49 φορές και εξέτασε 76 μάρτυρες
H αντιπαράθεση αφορούσε την εποχή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο υπουργός Άμυνας μιλά για ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν και πρόοδο στις συζητήσεις για την παράταση της συμφωνίας
Με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Η ΝΔ προηγείται με 25,1% και διαφορά 14,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Πτώση θετικής στάσης για νέα κόμματα
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης – Χαμηλή απήχηση για τα νέα κόμματα Τσίπρα, Καρυστιανού και Σαμαρά
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Μέτρα στήριξης στο τραπέζι, με πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και σούπερ μάρκετ εξετάζει η κυβέρνηση
Η αιχμηρή ανάρτηση του Γιάννη Μεϊμάρογλου
«Κάνουμε το καθήκον μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός
Τι συζητήθηκε στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το Εμανουέλ Μακρόν και του Νίκου Χριστοδουλίδη
Ηρωισμός, ιστορία και πολιτισμός σε 14 νέα συλλεκτικά και αναμνηστικά νομίσματα
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνας Μιχαηλίδου
Πώς υπολογίζεται και τι ισχύει στην περίπτωση που υπάρχει παραίτηση ή απόλυση
«Η Κύπρος δεν θα είναι ποτέ μόνη -Οι κινήσεις μας είναι αμυντικές», τόνισε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι δικαιούχοι, τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ
Με Patriot στη βόρεια Ελλάδα και F-16 για τη Βουλγαρία – 1.039 επαναπατρισμοί Ελλήνων από Μέση Ανατολή
Όλες οι πληρωμές ανά ταμείο ασφαλισμένων, πότε μπαίνουν οι επικουρικές
Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι που έχουν κάνει λάθος στην αίτηση
"Σήμερα δοκιμάζουμε την πρώτη μας σκέψη"
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.