Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Θέλω να βγάλω τη χώρα από την κρίση

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mitsotakis-forum
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλία τους στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

«Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι είπε «ναι» εκεί που άλλοι έξι πρωθυπουργό είπαν «όχι».

«Είμαι σίγουρος ότι οι Ελληνες στις επικείμενες εκλογές θα πούνε στον κ. Τσίπρα 'Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο της διεξαγωγής των εκλογών είπε: «Οσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο».

«Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε:

«Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα».

Τέλος, ανέφερε ότι οι δαπάνες του δημοσίου έχουν πάλι να αυξάνονται και επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν σχολιάζοντας: «Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ