- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Είμαι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»
Τι δηλώνει ο ιδρυτής του «Ουράνιου Τόξου»
Στον απόηχο του ρεπορτάζ του BBC, το οποίο άναψε φωτιές λόγω των αναφορών του σε καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο» Παύλος Βοσκόπουλος.
«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄ αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο - τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις» δήλωσε.
«Βεβαίως ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας σημείωσε», προσθέτοντας ότι «είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα».
«Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της» υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά στην ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας η απάντηση ήταν θετική. «Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης» είπε.
Πρόσθεσε πως αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μεγάλο Αλέξανδρο, «όπως βέβαια" συμπλήρωσε " οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.