- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πολάκης: Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι
«Σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010», λέει ο αναπ. υπουργός Υγείας
«Εγώ γι' αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και προσθέτει γι΄αυτό και είπα στον κ. Στουρνάρα «ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».
Υποστήριξε ότι «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που χρώσταγε περίπου 930 εκατ. ευρώ και φέτος έχει 300 εκατ. ευρώ θετικό ταμειακό πλεόνασμα. Παραλάβαμε ένα σύστημα που είχε αποστελεχωθεί και σε τρία χρόνια έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι και είναι στα σκαριά να αναλάβουν άλλοι 5.500».
Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «το σύστημα που ταϊστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ με έχει απέναντι», ενώ εξηγώντας τους λόγους που πήρε το δάνειο υπογραμμίζει «το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010» και προσθέτει «νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές αποφάσεις; Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του δημοσίου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.