- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση ζητά ο Άδωνις από τον Πολάκη
Μια ακόμη αγωγή σε βάρος του υπουργού - Πόσα ζητάει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Μια ακόμη αγωγή σε βάρος του Παύλου Πολάκη συζητήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Αυτή τη φορά την αγωγή κατέθεσε ο αντιπροέδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας από τον αναπληρωττή υπουργό Υγείας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και για προσβολή της προσωπικότητας του.
Η αγωγή του κ. Γεωργιάδη, που συζητήθηκε σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αφορά σε ανάρτηση του κ. Πολάκη στις 30 Απριλίου του 2018 στην σελίδα του στο Facebook, στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έγραφε: «Σιγά μην δεν είχε ο αντιπρόεδρος!!! ΝΔ το κόμμα των οφσορ, κοντεύουμε να χάσουμε το μέτρημα!!! Ουστ ανθρωπάκια της αρπαχτής και της λαμογιάς που θέλετε να ξανακυβερνήσετε….. ΥΓ Προσέξτε πότε κλείνει την οφσορ!!! Όταν πρωτοβγαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα, το Γενάρη του 16……..». Ο κ. Πολάκης είχε επισυνάψει και δημοσιεύμα της εφημερίδας Documento, υπό τον τίτλο: «Offshore στην Κύπρο διέθετε ο Γεωργιάδης και ξεχνούσε να την δηλώσει στο πόθεν έσχες».
Στην αγωγή του ο κ. Γεωργιάδης ζητεί την καταβολή αποζημίωσης για την ηθική βλάβη που υπέστη και την οποία - όπως αναφέρει - του προκάλεσε «η εκ μέρους του πράξη διαδόσεως των ψευδών, εξυβριστικών, δυσφημιστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών».
Κάνοντας λόγο για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, ο κ. Γεωργιάδης ζητεί ακόμη με την αγωγή του:
- Να αρθεί η προσβολή εναντίον του με τη δημοσίευση του διατακτικού της αποφάσεως που θα εκδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εναγομένου στο facebook.
- Να παραλείπει ο Π. Πολάκης στο μέλλον την καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσβολή της προσωπικότητας του.
- Να απαγγελθεί σε βάρος του χρηματική ποινή ποσού πέντε χιλιάδων εννιακοσίων (5.900,00) ευρώ.
- Να διαταχθεί προσωπική κράτηση διαρκείας ενός έτους σε βάρος του για την περίπτωση της εκ μέρους του παραβάσεως εκάστης των ως άνω εκδοθησόμενων διατάξεων του δικαστηρίου.
Στο κείμενο της αγωγής του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει την παραπάνω ανάρτηση του κ. Πολάκη «ψευδή και συκοφαντική», η οποία όπως λέει, έβλαψε την τιμή και την υποληψή του, καθώς «αναφέρει ψευδώς ότι ήταν μέτοχος σε κυπριακή εξωχώρια εταιρία».
Ακόμη ο Α. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι αντιδικός του τον εμφάνισε ως «ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς» και ότι δήθεν έκλεισε την ofshore «όταν βγήκε το ΚΕΕΛΠΝΟ στη φόρα».
Επιπλέον, στην αγωγή του ο Α. Γεωργιάδης, αναφέρει πως ο ίδιος ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (που χαρακτηρίζει ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο. Μάλιστα, επισημαίνει πως ήταν δηλωμένη στο όνομα του και ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο. Το βιβλιοπωλείο αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «λειτούργησε και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα, αφού λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και έκλεισε το 2006, διεγράφη δε ακριβώς λόγω της δεκαετούς αδράνειας το 2016 χωρίς να έχει καμία λειτουργία». Επιπλέον, αναφέρει ότι είναι «προφανώς ψευδείς και συκοφαντικές οι αναφορές του ότι είμαι ανθρωπάκι της αρπαχτής και της λαμογιάς».
Σύμφωνα δε την αγωγή, ήδη η Επιτροπή Πόθεν Έσχες επέχει ελέγξει το ζήτημα δικαίωσε τον Αδ. Γεωργιάδη «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».
Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του αντιπορέδρου της ΝΔ, Αθανάσιος Πλεύρης ανέφερε: «Ο κ.Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ.Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ' όλα αυτά, ο κ.Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Μανώλης Καπνισάκης, ανέφερε: «Η άποψη του υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι' αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».
Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη συζήτηση της αγωγής δεν κατέθεσαν μάρτυρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.