Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση εισαγγελέα για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

Διετάχθη προκαταρκτική έρευνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
polakis
Παύλος Πολάκης © INTIME NEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίαςτου αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την ATTICA BANK. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε την διενέργεια έρευνας με αφορμή το θέμα της φερόμενης καταγραφής της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών η οποία, βάση όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, αφορούσε τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας στο δάνειο που έλαβε ο υπουργός από την ATTICA BANK.

Με την παραγγελία του, ο κ. Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπήρξε καταγραφή της εν λόγω συνομιλίας καθώς και αν είχε ή όχι συναίνεση. Επίσης ο Εισαγγελέας ζητά σε περίπτωση που έγινε καταγραφή χωρίς συναίνεση να εντοπιστεί πως αυτή διέρρευσε σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές εάν υπάρξουν ενδείξεις πως η καταγραφή έγινε από τον κ. Πολάκη, τότε η δικογραφία  θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες καθώς όπως προβλέπεται, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω όταν σε μία υπόθεση υπάρχει εμπλοκή υπουργού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ