- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Honda φεύγει από τη Βρετανία το 2021
Το εργοστάσιο στο Σουίντον κλείνει και λόγω Brexit - Θα χαθούν 3.500 θέσεις εργασίας
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να κλείσει το 2021 το εργοστάσιο του Σουίντον στο Ηνωμένο Βασίλειο, μία κίνηση που απειλεί περί τις 3.500 θέσεις εργασίας και αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για την χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες του Brexit.
Η Honda δικαιολογεί την αιφνιδιαστική της απόφαση με την ανάγκη επανεξέτασης του μοντέλου παραγωγής της σε μία μεταβαλλόμενη συγκυρία της παγκόσμιας αγοράς του αυτοκινήτου. Η ευρωπαϊκή έδρα της Honda θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε η εταιρεία.
Η απόφαση της εταιρείας δεν έχει σχέση με το Brexit, δήλωσε στο BBC ο αντιπρόεδρος της Honda και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη Ιαν Χάουελς. «Η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση τις... παγκόσμιες μεταβολές», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί τώρα σε επενδύσεις στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.
«Ωστόσο...ήμασταν πολύ σαφείς για την θέση μας ως προς το Brexit, πάντοτε θεωρούσαμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε», είπε.
Ο υφυπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Γκρεγκ Κλαρκ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση της Honda.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους leaders στην ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών και κατά συνέπεια είναι βαθιά απογοητευμένο για τη λήψη μίας τέτοιας απόφασης τώρα», είπε.
«Είναι μία καταστροφική απόφαση για το Σουίντον και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μία απόφαση εμπορικού χαρακτήρα που βασίζεται σε άνευ προηγουμένου μεταβολές στην παγκόσμια αγορά».
Η Honda διευκρίνισε ότι έχει ενημερώσει τους εργαζομένους της για αυτό που ονομάζει «πρόταση» για το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στο Ηνωμένο Βασίλειο, της μονάδας του Σουίντον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.