- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συμφωνία Μαξίμου-τραπεζιτών για την πρώτη κατοικία
Προστατεύονται τα σπίτια με εμπορική αξία έως και 250.000 ευρώ
Κυβέρνηση και επικεφαλής των τραπεζών κατέληξαν σε συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατά τη διάρκεια της κρίσιμης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newmoney.gr ο νόμος Κατσέλη οδεύει προς αντικατάσταση και το νέο συμφωνηθέν πλαίσιο θα καλύπτει τους δανειολήπτες που οι πρώτες τους κατοικίες είναι υποθηκευμένες και έχουν εμπορική αξία έως 250.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο του δανείου δεν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο νέο πλαίσιο θα υπάγονται όλες οι πρώτες κατοικίες, ανεξαρτήτως της κατηγορίας του δανείου για τις οποίες δόθηκαν υποθήκη (επιχειρηματικά κλπ). Το Δημόσιο αναλαμβάνει την επιδότηση του 33% της δόσης των ευάλωτων δανειοληπτών, με συνολικό ποσό έως 200 εκατ. ευρώ.
Το εισοδηματικό κριτήριο για την ένταξη στο νόμο τοποθετείται σε κλίμακες ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, με ανώτατο όριο τις 24.000.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Τσίπρας, Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Φλαμπουράρης, Λιάκος. Στο κυβερνητικό επιτελείο προστέθηκε και η κυρία Θεανώ Φωτίου, ως αρμόδια για τα ζητήματα επιδότησης του 33% της δόσης των στεγαστικών, που προβλέπει το νέο πλαίσιο για τους ευάλωτους δανειολήπτες.
Από την πλευρά των τραπεζιτών, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Νίκος Καραμούζης, οι CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, κ.κ Β. Ψάλτης, Χρ. Μεγάλου, Φ. Καραβίας, Π. Μυλωνάς και ο αναπληρωτής CEO της Eurobank και υπεύθυνος για τα NPLs της ΕΕΤ, Θ. Καλαντώνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.