Πολιτικη & Οικονομια

Έχουμε όλα τα στοιχεία για τον τρόπο αντίδρασης στη γρίπη Α;

Μας λείπουν ουσιαστικές και ποιοτικές πληροφορίες στη δημόσια συζήτηση

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hospital.jpg

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες με βάση το ερώτημα πόσες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Από τη δική του πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστηρίζει ότι οι λειτουργούσες πλήρως κλίνες ΜΕΘ στο δημόσιο σύστημα Υγείας της χώρας μας είναι αισθητά περισσότερες από εκείνες οι οποίες βρίσκονταν το 2014 στην ίδια μάχιμη κατάσταση.

Μόνο που δεν έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που οι επικεφαλής της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ) είχαν αμφισβητήσει σε συνέντευξη Τύπου τα εν λόγω στοιχεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας…

Εμείς θα σας ζητήσουμε να κάνετε μία δοκιμή:

Να δοκιμάσετε να ψάξετε κάθε δημοσίευμα, κάθε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κάθε συζήτηση σχετικά με τα φετινά θύματα από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1) στη χώρα μας, προκειμένου να διαπιστώσετε οι ίδιοι ότι πουθενά καμία σχετική αναφορά δεν προσδιορίζει τον τόπο θανάτου των θυμάτων από τις επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1)…

Κι όμως, είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία της συνολικής συζήτησης να γνωρίζουμε πόσα θύματα από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1) κατέληξαν σε κλίνες ΜΕΘ και πόσα σε συμβατικούς θαλάμους νοσηλείας.

Επίσης, αξίζει να γνωρίζουμε ακόμη για πόσες ημέρες νοσηλεύθηκαν τα θύματα από επιπλοκές της γρίπης Α (Η1Ν1) σε κλίνες ΜΕΘ ή σε συμβατικούς θαλάμους νοσηλείας.

Είναι αδύνατον να βρει κανείς αυτά τα τόσο ουσιαστικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πολύ σημαντικά ποιοτικά στοιχεία για τη δυνατότητα του δημόσιου συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες για νοσηλεία βαρέως πασχόντων από γρίπη Α (Η1Ν1).

Το αβίαστο και ειλικρινές ερώτημα είναι γιατί τέτοια ουσιαστικά στοιχεία σχετικά με την αντιμετώπιση της νόσου δεν είναι διαθέσιμα στην κοινή γνώμη της χώρας μας…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ