- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κάλεσμα Μητσοτάκη σε γερμανικές εταιρείες για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας
Αμέσως επόμενος στόχος που θα επιδιώξει να επιτύχει η χώρα μας θα είναι η προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικών μονάδων
Συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών εταιρειών είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα εξαλείψει την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα (country risk) και θα καταστήσει την Ελλάδα ασύγκριτα πιο ελκυστική για άμεσες ξένες επενδύσεις».
«Η πολιτική αλλαγή και η προσήλωση της νέας κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις θα αποκαταστήσει πολύ σύντομα την αξιοπιστία της χώρας, γεγονός που θα επιτρέψει, σε δεύτερο χρόνο, τη δυνατότητα να επανεξεταστούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις που δυστυχώς έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα προδιαγράφεται για πρώτη φορά πολύ πιο σταθερό από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες και παρατήρησε ότι αυτό το γεγονός δίνει στη χώρα μας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Όπως εξήγησε, παρά τη σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα, το παραγωγικό μοντέλο της χώρας δεν έχει αλλάξει στον βαθμό που θα έπρεπε, κάτι που δυστυχώς αντανακλάται στο γεγονός ότι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών είναι μικρή, ενώ οι ξένες επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η ατζέντα των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, ώστε από τη σχέση πιστωτή-οφειλέτη, που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, να υπάρξει μία ουσιώδης μετάβαση σε ένα νέο πλαίσιο αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με επίκεντρο τις επενδύσεις.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τις βασικές πτυχές του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, προτάσσοντας ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα με κύριο πυλώνα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με τη χορήγηση στοχευμένων κινήτρων, όπως π.χ. για επενδύσεις στην έρευνα και ανάπτυξη. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην άμεση ελάφρυνση της γραφειοκρατίας, στην ανάγκη μείωσης του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις και στην επιτάχυνση του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας. Συμπλήρωσε, δε, ότι στόχος του είναι η Ελλάδα να καταστεί περιφερειακή έδρα διεθνών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και προανήγγειλε ότι ο αμέσως επόμενος στόχος που θα επιδιώξει να επιτύχει η χώρα μας θα είναι η προσέλκυση ακόμη και βιομηχανικών μονάδων.
Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με ευθύνη της η Ελλάδα έχασε τρία χρόνια δυναμικής παγκόσμιας ανάπτυξης και με συγκεκριμένα στοιχεία εξήγησε πως το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει συνολικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα και θα είναι πολύ πιο εύκολο να έρθουν Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρεμβάσεις 500 εκατ. ευρώ, φοροαπαλλαγές, περιορισμοί στα Airbnb και νέα στεγαστικά προγράμματα
Ο αμερικανικός οίκος βλέπει ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνεχή μείωση του χρέους και ανθεκτική ανάπτυξη
O πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική κατά της φοροδιαφυγής
Τα Βριλήσσια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός όπου πραγματοποίησε ομιλία σε πολίτες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψή του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής
Οι ελλείψεις σε Παθολογικές και Επείγοντα
H απάντηση στην προτροπή της να στηρίξει την ΕΛΑΣ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο της Εκκλησίας στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την ομογένεια
Υποχρεωτική η εγγραφή στο νέο ΝΠΔΔ εντός ενός έτους για όσους διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κορυφαίοι αναλυτές και ειδικοί εξετάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις
Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Οι νέες ιρανικές επιθέσεις σε πλοία στα Στενά του Ορμούζ πυροδοτούν ράλι στο αργό
Ποια θα λειτουργήσουν κανονικά
Πώς το εξασφαλίζουν οι αγρότες - Η έκπτωση στην αντλία και το QR code
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.