- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο βήμα της Βουλής ο Καμμένος - Βολές κατά Τσίπρα
Στην αίθουσα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Σημειώνεται ότι στην αίθουσα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Αυτή αναμένεται να είναι η τελευταία φορά που ο κ. Καμμένος μιλά στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατηγόρησε για «έγκλημα» τον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι αποφάσισε να τον «εκτελέσει».
Ειδικότερα είπε: «Εκλέχτηκα πρώτη φορά το 1993 στο Κοινοβούλιο. Σε όλη μου την πολιτική ζωή, με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, ό,τι είχα να πω, το έλεγα από την Βουλή. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκε. Έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλώ από το βήμα. Αυτό είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ένα έγκλημα που διαπράξατε. Όσον αφορά τον εαυτό μου, αναλαμβάνω την ευθύνη. Οι ΑΝΕΛ όμως δεν θα ξεχάσουν. Τι φταίνε τα παιδιά; Τι φταίει η Εύα, ο Αντώνης να πεταχτούν στον δρόμο; Τι φταίνε αυτοί που σας πίστεψαν και ήταν στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος, στις επιτυχίες στην Βουλή και σήμερα τους λέτε ότι παίρνετε πόδι. Τους γκρεμίσατε, καταργώντας την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο, στερώντας τους την δυνατότητα να χαρούν τα αποτελέσματα της πορείας μας. Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας που είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή. Επιβεβαιώνεται μια ταμπέλα που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανκλής στο γραφείο του, του Ηράκλειτου: "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο"».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στην Μέρκελ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κρίση που δίδαξε τι σημαίνει πολιτική ευθύνης σε καιρούς έντασης
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Καλαμάτα
«Η αντιπολίτευση μας είναι σκληρή όταν χρειάζεται, αλλά είναι πάντα τεκμηριωμένη με θέσεις» τόνισε η πρώην υπουργός
Η ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη
«Οι νέοι μας μέσα από τη δωρεάν φοίτηση, πρόκειται να αποκτήσουν σύγχρονες δεξιότητες και πραγματικές προοπτικές απασχόλησης στον χώρο του φαρμάκου» σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη
Μαζικά παραπλανητικά μηνύματα εμφανίζονται ως MYaade ή GOV, ζητώντας πληρωμή φόρου
Ανάμεσά τους ο Νίκος Μπίστης - Τι αναφέρουν στην επιστολή
Τα τέσσερα σημεία - «Στόχος μας είναι να γίνει μια πιο διευρυμένη συζήτηση»
Η αντιπολίτευση αντί να συζητήσει και να προτείνει, έσπευσε να υιοθετήσει αμφισβητούμενα στοιχεία
Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός
Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι «ηλεκτρονικές αποικίες» των ΗΠΑ και η «βιομηχανική αποικία» της Κίνας;
Πότε φαίνονται τα χρήματα των συντάξεων στα ΑΤΜ
Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει σήμερα ο πρωθυπουργός
Οι «αντί» που επέλεξες τότε παραλίγο να σε στείλουν στα αζήτητα μαζί με την Ελλάδα, αλλά δεν φαίνεται να το θυμάσαι
Μετά την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει tablet στα εκλογικά τμήματα και ψήφο από άλλο δήμο
Πρόκειται για την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης, όπως ανέφερε
Οι αντιδράσεις και η δημόσια αντιπαράθεση
Η διαχείριση της κρίσης του 1996 και η στάση των Αμερικανών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.