Πολιτικη & Οικονομια

«Παρών» το Ποτάμι στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Αρνείται τις αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Παρών» το Ποτάμι στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης
INTIMENEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει την αποφασιστικότητά μας. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις ευρωεκλογές, είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες στις εθνικές εκλογές και είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε παρόντες την επόμενη μέρα και να προτείνουμε αληθινές λύσεις στον ελληνικό λαό, όχι με τον ίδιο παλιό παλαιοκομματικό τρόπο που επιλέγουν τα κόμματα εξουσίας», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του σε εκδήλωση του Ποταμιού.

Για το ζήτημα της συμφωνία των Πρεσπών και την στάση του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «το Ποτάμι νομίζω ότι είναι το μόνο καθαρό κόμμα σε αυτή την υπόθεση, γιατί είναι το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρη άποψη, σε ανύποπτο χρόνο, για τη συμφωνία με τους γείτονές μας».

«Εμείς» συνέχισε, «δεν αλλάξαμε άποψη ποτέ» και συμπλήρωσε: «Όλοι αυτοί που άλλαξαν άποψη, θα πρέπει να μας πουν και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό γιατί άλλαξαν άποψη. Θυμίζω ότι τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατ εποχές είχαν υποστηρίξει τη σύνθετη ονομασία και ξαφνικά για κάποιο λόγο ένα αόρατο χέρι τους έσπρωξε σε ένα όχι, εθνικολαϊκίστικο. Πρέπει να δώσουν μία απάντηση στον ελληνικό λαό γιατί άλλαξαν άποψη».

Απαντώντας σε ερώτηση περί αλλαγών στον κανονισμό της Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «για το Ποτάμι δεν είναι τα καλά και συμφέροντα, για αυτό ακριβώς είπα από την πρώτη στιγμή τολμηρά, ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής και να δώσουν τη δυνατότητα σε τρεις βουλευτές να συστήνουν κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μπορεί να υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα με δανεικούς βουλευτές». «Μπορεί», όπως πρόσθεσε, «για κάποιους να ακούγεται λίγο παράλογο, ότι για άλλη μία φορά δεν υποστηρίζουμε κάτι που μας συμφέρει, αλλά για εμάς οι αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα την ώρα, ανάλογα την ημέρα, ανάλογα τον άνεμο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ