- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
ΝΔ: Ακόμα μία γραμματεία για τους ημετέρους
«Επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση γραμματέα ή αναπληρωτή γραμματέα κάθε 1,5 μήνα»
Η ΝΔ καταγγέλλει ότι από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δημιουργεί συνεχώς νέες κρατικές δομές για να «βολεύει ημετέρους», φορτώνοντας το κόστος τους στους φορολογούμενους.
«Τελευταίο κρούσμα, η νέα "ειδική γραμματεία Υποστήριξης Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παρατηρητηρίου Δημόσιας Διοίκησης" , η οποία ψηφίστηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η νέα αυτή ειδική γραμματεία που συστήνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως» σημειώνει η Πειραιώς.
Επίσης αναφέρει ότι με τη θέσπιση και αυτής της νέας γραμματείας «ο αριθμός των νέων θέσεων γραμματέων με τις οποίες έχει φορτώσει τη δημόσια διοίκηση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 φτάνει αισίως τις 32. Με άλλα λόγια, επί ΣΥΡΙΖΑ δημιουργείται μια νέα θέση γραμματέα ή αναπληρωτή γραμματέα κάθε 1,5 μήνα».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει επίσης ότι μόνο το κόστος της μισθοδοσίας «των 32 αυτών ημέτερων νέων θέσεων γραμματέων» ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο ευρώ και πως αν συμπεριληφθούν στον υπολογισμό και οι μετακλητοί συνεργάτες, το συνολικό κόστος φτάνει σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως».
«Το κύριο πρόβλημα όμως είναι πως η νέα αυτή γραμματεία δεν προσφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο μια κομματικά ελεγχόμενη παραδιοίκηση, η οποία έχει παρόμοιες και επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες με τις υφιστάμενες μονάδες του υπουργείου και στην οποία θα βρουν καταφύγιο -με ειδικά προνόμια- 25 ημέτεροι ως "εμπειρογνώμονες"», συνεχίζει η ΝΔ και καταλήγοντας ξεκαθαρίζει ότι η ίδια «σεβόμενη τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών», και όπως επανειλημμένως έχει δεσμευθεί, «θα καταργήσει όλες αυτές τις περιττές δομές που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα διατηρήσει μόνο τις απολύτως απαραίτητες για την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της έργου».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσμική ανακοίνωση μετά από την αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής
Αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ζητήσει συγγνώμη, ο υπουργός Υγείας θα καταθέσει μήνυση
Ιστορική μέρα για το Πολεμίκο Ναυτικό
Τρόπος υπολογισμού και πότε θα πιστωθεί το ποσό
Ο υπουργός Επικρατείας καταγγέλλει «χυδαία και αναιτιολόγητη επίθεση» προς τη σύζυγό του από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
«Ο Τσίπρας μπορεί να είναι και η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ»
Τι φταίει και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής τσακώνεται κάθε μέρα
Πρωθυπουργικές αναφορές σε Ουκρανία, πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ΚΑΠ και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα «Κίμων»
«Αφήνει ανέγγιχτες τις απαιτήσεις των funds» - Κοινή δήλωση Μιλένας Αποστολάκη και Δημήτρη Σπυράκου
Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών δίνει έως 36.000 ευρώ για να επιστρέψουν ακίνητα στην αγορά
Τι περιλαμβάνει για «κούρεμα» και σταθερό επιτόκιο
«Μου έστειλε δύο – τρία μηνύματα απολογητικά, αλλά και αυτά τα έσβησε μετά» είπε ο δημοσιογράφος
«Έχετε δικό σας τεκμήριο αναξιοπιστίας»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ
Ένα χρονικό που έκλεισε στο Στρασβούργο
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο εσωτερικό αναβρασμό στον ΣΥΡΙΖΑ
Το ποσοστό όσων δηλώνουν «θετικοί» σε ένα τέτοιο εγχείρημα μειώνεται από το 14% τον Νοέμβριο στο 11%
Με φόντο τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου από τον σημερινό ευρωβουλευτή
Ο ευρωβουλευτής παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς τον ξυλοδαρμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.