Πολιτικη & Οικονομια

Πρώην βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των 158 που υπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Κάποιος έβαλε το όνομά μου χωρίς να έχω δώσει καμία έγκριση», λέει καλλιτέχνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-mitsotakis
Ολομέλεια της Βουλής / © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρώην βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάτες σε υπουργικά γραφεία αποκαλύπτεται ότι βρίσκονται μεταξύ των 158 καλλιτεχνών που υπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αποδείχθηκε μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι οι:

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Σκηνοθέτις, κόρη του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη. Είναι διορισμένη στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη ως μετακλητή υπάλληλος.

Τάσος Κουράκης: Πανεπιστημιακός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

Νίκος Μωραΐτης: Δηλώνει στιχουργός. Η δράση του στα social media είναι συνεχής, με σχόλια όπως αυτό: «Διαπολιτισμικό σχολείο είπε τα Κάλαντα στον πρωθυπουργό, κάτι φουστανέλες στον Μητσοτάκη. Αυτή είναι η διαφορά που με κάνει υπερήφανο».

Μαρία Κανελλοπούλου: Ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Δηλώνει μουσικός και σεναριογράφος. Εξαιρετικά δραστήριος στο Τwitter, υπήρξε αρθογράφος στο «Αλ Τσαντίρι» και μετά στο «Κουτί της Πανδώρας»...

Ρηνιώ Δραγασάκη: Δηλώνει σκηνοθέτις και είναι κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Νίκος Παρασκευόπουλος: Υπογράφει ως ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ. Πρόκειται για τον βουλευτή και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Άννα Χατζησοφιά: Συγγραφέας και ηθοποιός. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τη θέση του Παπαδημούλη όταν εκείνος έφυγε για την Ευρωβουλή και τώρα είναι μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό.

Όμηρος Πουλάκης: Ηθοποιός και είναι γιος του Κώστα Πουλάκη, του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

Βασιλική Κατριβάνου: Υπογράφει ως ψυχοθεραπεύτρια, και είναι πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυγή Προγκίδη: Χορογράφος και μέλος γραμματείας τέχνης και πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρήγας Αξελός: Ηθοποιός, μέλος του συντονιστικού του τμήματος πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτεινή Λαμπρίδη: Δημοσιογράφος υπήρξε συνεργάτης του Στέλιου Κούλογλου και μετά διορίστηκε δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, υπεύθυνη για το «παρατηρητήριο σεξισμού».

Ματθαίος Τσιμιτάκης: Δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά είναι διορισμένος στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου.

Μάγκυ Δούση: Υπογράφει ως σύμβουλος πολιτισμού και επικοινωνίας. Επίσης, είναι διορισμένη στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Όλγα Αθανίτη: Δηλώνει ηθοποιός και μεταφράστρια. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος των «53» του Τσακαλώτου και υπήρξε υποψήφια βουλευτής.

Καραντίνης: Κάποιος έβαλε το όνομά μου χωρίς να έχω δώσει καμία έγκριση

Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα 158 καλλιτεχνών που υπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών,  υπήρξαν και άλλες αντιδράσεις.  Ειδικότερα, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα δήλωσε μιλώντας στο parapolitika.gr ότι κάποιος το έβαλε χωρίς να έχει δώσει έγκριση.

«Δεν ασχολούμαι με την πολιτική αλλά με τη μουσική. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τη Συμφωνία των Πρεσπων. Κάποιος έβαλε το όνομά μου χωρίς να έχω δώσει καμία έγκριση», δήλωσε ο και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι άλλοι καλλιτέχνες των οποίων το όνομα περιλαμβάνεται στη λίστα χωρίς την έγκρισή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ