- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: Επίθεση Γεωργιάδη σε ΣΥΡΙΖΑ, Κουντουρά και Μπόλαρη για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)
«Απολύτως ψευδείς φήμες για ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών της ΝΔ, ώστε να γίνουν εκλογές»
Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατηγόρησε ότι υπέγραψε μια Συμφωνία που θα δημιουργήσει οξύτερη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκε προσωπικά στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και στον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, καλώντας τους να το ξανά σκεφτούν πριν στηρίξουν τη Συμφωνία.
«Δεν θα φέρει λύση, αλλά αστάθεια στα Βαλκάνια αυτή η Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από δω και πέρα θα ζούμε νέα οξύτερη κατάσταση στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στον κ. Μπόλαρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει τιμητής της παράδοσής του έλεγε ότι το όνομα είναι η ψυχή μας, το ίδιο έλεγε και η Μελίνα Μερκούρη δίνοντας μάχες. Εθνικιστές είναι κ. Μπόλαρη, όλοι αυτοί που το έλεγαν, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ;»
Απευθυνόμενος, δε, στην υπουργό Τουρισμού είπε: «Γνωρίζετε κ. Κουντουρά ότι δεν θα σας ψήφιζε ούτε μισός ψηφοφόρος των ΑΝΕΛ αν ήξερε ότι θα ψηφίζατε τη Συμφωνία. Για ίδιον όφελος το κάνετε και είναι πραγματική ντροπή σας».
«Σε λίγο δεν θα είστε υπουργοί. Θέλετε να συνδέσετε τη Συμφωνία με το υπόλοιπο της πολιτικής σας διαδρομής;», πρόσθεσε.
Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι τα Σκόπια είναι αυτά που παραβίασαν την Ενδιάμεση Συμφωνία και δεν τήρησαν καμία δέσμευση από όσα είχαν υπογράψει και δεσμευτεί. «Είχαν υποχρεωθεί και δεσμευτεί να μην προκαλούν με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και να λαμβάνουν μέτρα για να αποθαρρύνουν τη βία, το μίσος και την εχθρότητα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο τη σεβάστηκαν», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Την ώρα που ο σοσιαλιστής Ζάεφ ψήφιζε στο σχολείο, πίσω από το πίνακα ήταν ανηρτημένος ο χάρτης της Μακεδονίας. Για να καταλάβετε πόσο εξοικειωμένοι ήταν με το όνομα δεν τους δημιουργούσε πρόβλημα, δεν τους μπήκε στο μάτι ότι υπάρχει ανηρτημένος ο χάρτης της Μακεδονίας. Υπάρχει και θα υπάρχει σε όλα τα σχολεία των Σκοπίων ο χάρτης, για να καταλάβετε το δούλεμα που κάνουν. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι η δική μας παράταξη στέκεται στο δάκρυ του εθνάρχη Κώστα Καραμανλή και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Εμείς δεν θέλουμε το όνομα Μακεδονία. Και αν φτάσουμε να το κάνουμε θα το κάνουμε ως επώδυνο συμβιβασμό. Εσείς είστε έτοιμοι να τα δώσετε όλα, όπως και τα δώσατε».
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απολύτως ψευδείς «φήμες που κυκλοφορούν για δήθεν ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών της ΝΔ» ώστε να γίνουν εκλογές.
«Το Σύνταγμά μας πουθενά δεν το προβλέπει αυτό. Να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», σημείωσε.
«Σε λίγες εβδομάδες θα έρθει στην Αθήνα ο κ. Ζάεφ ως πρωθυπουργός των Μακεδόνων και εμείς θα τον υποδεχτούμε με τιμές, ως Μακεδόνα πρωθυπουργό. Εγώ δεν δέχομαι ότι Μακεδόνες είναι αυτοί και όχι εγώ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.