- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ ήθελε να παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ
Πρωτοφανής η απόφαση διαγραφής της παράταξής μας
«Υπάρχει ένα θέμα, αυτό είναι η Συμφωνία των Πρεσπών και είναι ένα εθνικό θέμα αρχών. Η δική μας θέση, της ΔΗΜΑΡ, είναι σταθερή για την επίλυση του Μακεδονικού. Η Κ.Ε. θεωρεί ότι τα θετικά της Συμφωνίας είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή είναι ένας συνασπισμός δυο κομμάτων. Συνεπώς, δεν αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ να μην πάει με το ΚΙΝΑΛ, η ΔΗΜΑΡ στη χθεσινή της απόφαση έλεγε ψηφίζουμε ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών και συνεχίζουμε στο ΚΙΝΑΛ. Δυστυχώς, όμως η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανακοίνωσε χθες κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο. Σε ένα συνασπισμό κομμάτων τη διαγραφή ουσιαστικά ενός από τα δύο κόμματα, με δεδομένο ότι η απόφαση δεν είναι προσωπική αλλά του κόμματος. Ο επίσημος όρος είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη-ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, έτσι κατέβηκε στις εκλογές, και δεν έχει προηγούμενο η διαγραφή ενός από τα δύο κόμματα γιατί αποφάσισε η ΚΕ του κόμματος αυτή τη θέση και μάλιστα όταν είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
«Τον πολυκομματικό φορέα δεν τον επιδιώξαμε εμείς το προηγούμενο διάστημα. Ξέρετε εγώ προσωπικά ήθελα ενιαίο φορέα. Τα άλλα κόμματα και το ΠΑΣΟΚ το επέλεξαν. Συνεπώς, οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες», συμπλήρωσε.
«Παρακολουθώ το εξής, όποιος συμφωνεί με τη συμφωνία πηγαίνει πχ στο ΣΥΡΙΖΑ και όποιος διαφωνεί πηγαίνει κάπου αλλού πχ στη ΝΔ. Θα μπορούσε να το πει αν είχαμε αλλάξει θέση. Εμείς μένουμε σταθεροί. Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι σενάρια που διαβάζω στον Τύπο. Δεν κάνουμε πολιτική κάτω από το τραπέζι, αυτές είναι οι θέσεις μας και χθες βγάλαμε μια απόφαση που έλεγε ότι θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο της κεντροαριστεράς που θεωρεί ότι είναι θετική η Συμφωνία και θέλουμε εντός του ΚΙΝΑΛ να εκφράσουμε αυτόν τον κόσμο», ανέφερε.
Ερωτηθείς για μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Δεν υπάρχουν αυτά. Ξεκαθαρίστηκαν και στην ΚΕ. Η ΔΗΜΑΡ είπε χθες ότι θα ήθελε να παραμείνει στο ΚΙΝΑΛ. Πρωτοφανής η απόφαση διαγραφής της παράταξής μας από το Κίνημα Αλλαγής και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» σχολίασε.
Σχετικά με συνεργασία με το Ποτάμι είπε: «Δεν υφίστανται τα σημερινά δημοσιεύματα και μάλιστα ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται όλα αυτά τα σενάρια ότι έχουμε καλή σχέση, ήμασταν στο ΚΙΝΑΛ μαζί, έχουμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση».
«Πολιτικά βρισκόμαστε κοντά, αλλά δεν ισχύουν στην παρούσα χρονική φάση, αυτή την περίοδο παρεξηγούνται όλα. Στην πορεία θα συζητήσουμε με άλλες δυνάμεις που δεν εκφράζονται» πρόσθεσε.
Πηγή: real.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.