- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπορεί να αποτραπεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Τι είπε ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου στο Athens Voice Radio 102.5
Ακούστε την τοποθέτησή του στην εκπομπή του Αντώνη Πανούτσου και του Μάκη Προβατά
Την εκτίμηση πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει παραγάγει αποτελέσματα πριν από την κύρωσή της, εξέφρασε μιλώντας στο Athens Voice Radio 102.5 και την εκπομπή των Αντώνη Πανούτσου και Μάκη Προβατά, ο καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου, που συνέγραψε το βιβλίο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό» μαζί με τον Άγγελο Συρίγο.
«Να συνειδητοποιήσουμε το εξής: αυτή η συμφωνία έχει παραγάγει αποτελέσματα πριν από την κύρωσή της. Το καλοκαίρι του 2018, η Ελλάδα με επίσημό έγγραφό της προς το ΝΑΤΟ ήρε την ισχύ της απόφασης του 2008. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι και να μην κυρώσουμε τη συμφωνία, τα Σκόπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε πλέον βάση για να τη σταματήσουμε. Εμείς με δικό μας έγγραφο έχουμε επιτρέψει να ξεκινήσει η διαδικασία. Φοβούμαι ότι έχουν παραχθεί αποτελέσματα ήδη. Και δεν μπορούμε να πάμε στο ΝΑΤΟ και να πούμε η απόφαση του 2008…εμείς έχουμε άρει, με δική μας πρωτοβουλία την απόφαση εκείνη. Ελήφθη εκείνη η απόφαση, μας είχε δώσει κάποια ατού, αυτά είναι που χάνουμε. Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Αν έχει γίνει κάποιο λάθος, στη διεθνή ζωή δεν μπορείς να γυρίσεις το ρολόι πίσω» τόνισε.
«Η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, προσωπική μου εκτίμηση, δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί, διότι εμείς οι ίδιοι, η ελληνική κυβέρνηση, η Ελλάδα, το κράτος, έχει άρει την ισχύ της απόφασης του 2008. Αλλά δεν έχει τη βάση για να θέσει το θέμα» εξήγησε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνομιλία με πολίτες στον πεζόδρομο της πόλης
Πώς σχολιάζει τα ρούχα που επέλεξε να φορέσει ο πρώην πρωθυπουργός στις διαδηλώσεις
«Η Ευρώπη δεν μπορεί παρά να αναζητήσει λύσεις ικανές να της παρέχουν ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια»
Από πότε αναμένεται να εφαρμοστεί
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
Πώς στην πολιτεία με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους απερρίφθησαν προτάσεις για έξτρα φόρους
Όλο το κόλπο είναι να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στους χώρους των ΑΕΙ και ειδικά παραμονές εκλογών
Οι έξι προτάσεις του πρώην πρωθυπουργού - Ανάμεσά τους προτείνει την επαναλειτουργία της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5
Τα 10 πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε αγορές
Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος μόλις το 31,6% των νοικοκυριών
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.